Hoe kom je naar IJsland zonder WOW Air?

WOW Air is een happy, low-fare, long-haul airline, staat er nog op de website. Maar inmiddels is dat helaas niet meer zo. De paarse prijsvechter is failliet. Heel erg rot als je net tickets naar bijvoorbeeld IJsland hebt gekocht. Je geld ben je waarschijnlijk kwijt, maar wil je alsnog naar IJsland, check dan Transavia.

Nu het IJslandse WOW Air er niet meer is, springt Transavia in het gat dat is ontstaan voor vluchten van Amsterdam naar Reykjavik. Drie keer per week vliegt Transavia naar Reykjavik en het voegt daar ook nog vluchten naar Akureyri aan toe vanaf mei. Hoewel het wel een beetje snel voelt, een weekje nadat WOW Air failliet ging, is het toch belangrijk dat er veel vluchten zijn naar IJsland: het is namelijk een erg populaire vakantiebestemming op dit moment.

Druk op de vliegtuigbizz

Hoewel we daar erg blij mee zijn omdat we van plan zijn om volgend jaar naar IJsland te gaan, is het te betreuren dat WOW Air er niet meer is. Het zegt veel over de concurrentie in de vliegtuigbusiness. Er zijn diverse andere vliegtuigmaatschappijen failliet gegaan de laatste tijd: Germania, Skywork, Air Arabia Jordan, OneJet en Primera Air bijvoorbeeld. Daarnaast is er nog het drama met de Boeing Max-vliegtuigen, waardoor bepaalde airlines naar allerlei alternatieven moeten zoeken om de passagiers toch nog van A naar B te vliegen.

Je bent trouwens niet per definitie je geld kwijt als je een WOW Air-vlucht hebt geboekt. Behoort deze tot een pakketreis, dan zou je via het Stichting Garantiefonds Reisgelden nog geld terug kunnen vragen. Heb je echter direct bij WOW Air geboekt, dan heb ik helaas slecht nieuws voor je. Je bent je geld vooralsnog kwijt, en kunt het straks proberen als het faillissement eenmaal helemaal op gang is en je als schuldeiser je geld kunt terugeisen.

Niet te lang in blijven hangen

Ik raad je in ieder geval aan om niet teveel bij de pakken neer te gaan zitten: het is natuurlijk heel verschrikkelijk dat je al je geld kwijt bent, maar WOW Air zal dit ook niet zo gewild hebben. En gelukkig is er een hopelijk even betaalbare manier om alsnog je vakantie naar IJsland rond te krijgen, dankzij Transavia. Het schijnt een prachtig eiland zijn, als ik de verhalen van Colin mag geloven.

Vliegen is dus niet altijd zo vanzelfsprekend...
Vliegen is dus niet altijd zo vanzelfsprekend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.