I’ll be back: Rocky Mountain Hotel in Petra, Jordanië

Naast veel op Laura ben ik ook een beetje verliefd op Petra, de prachtige verborgen rotsstad in Jordanië, waarover ik al eerder een blog schreef. Daar was ik toen enkele dagen met wat vrienden en ik heb mezelf altijd beloofd dat ik nog eens een weekje terug ga om nog meer te genieten van dit wereldwonder. Daarbij wil ik dan ook vertoeven in dezelfde accommodatie als toen; Rocky Mountain Hotel.

Toen ik in 2013 naar Israël en Jordanië ging hebben we van te voren veel gepland qua autohuur, plaatsen waar we naartoe gingen, bezienswaardigheden die we gingen bezoeken en onze plaatsen om te overnachten. In Petra hebben we geslapen in het Rocky Mountain Hotel, simpelweg omdat deze een prima mix leek te bieden van locatie, prijs en comfort. Naar Petra ga ik zeker nog een keer terug voor wat meer dagen en dan zal ik ook direct weer dit hotel boeken! Waarom? Keep on reading…

Kijk uit een kameel
Met 120 kilometer per uur over lege snelwegen gescheurd, waar af en toe groepen wilde berggeiten liepen of een verloren kameel. We werden afgezet door onze taxi voor het hotel, na een totale dollemansrit van enkele uren vanaf de grote stad Akaba in het zuiden van Jordanië. De entree sprak me niet heel erg aan, maar toen de deur eenmaal open ging, waande je je in een Jordaanse oase. Veel gebruik van verschillende soorten steen, veel kleden en de receptioniste sprak wonderwel heel erg goed Engels. Niet heel gek zo bleek, aangezien ze van oorsprong Amerikaanse was en inmiddels al zo’n 20 jaar geleden haar hart had verloren aan Petra.

Taxirit van Akaba naar Petra
Taxirit van Akaba naar Petra

Onze kamer voor drie gasten was al klaargemaakt en bij binnenkomst was dat wel even schrikken. Althans niet voor mij, maar voor één van m’n vrienden met stofallergie. De kamer lag vol met kleden op de banken en bedden en overal lagen kussens. Zijn schrik werd nog even wat erger toen de derde vriend het een leuk idee vond om even te gooien met wat kussens, waardoor er bergen stof door de kamer dwarrelden, bedankt nog Koen.

Chillen in de lounge
Bovenin het gebouw was de lounge te vinden, waar altijd koffie en thee klaar stond. Daar werd ook het ontbijt geserveerd en kon je buiten op het dakterras genieten van de prachtige omgeving, zonsondergangen en van de heerlijke verse berglucht. Deze ruimte was volledig bekleed met roodzwarte kleden, er stonden overal banken en hoekjes waar je jezelf even heerlijk kon verstoppen. Een goed werkende WiFi-verbinding was aanwezig, evenals genoeg verlengsnoeren om al je devices op te laden.

Lounge, Rocky Mountain Hotel
Lounge, Rocky Mountain Hotel

We hebben daar dus heerlijk een thee’tje gepakt, even het thuisfront ingelicht dat we inmiddels in Petra waren en een avondje gezellig wat in de lounge gehangen. Onze Amerikaanse hostess wist meer dan genoeg van de omgeving en kon via wat locals ook nog verschillende interessante excursies aanbieden. Door haar enthousiasme hebben we onder andere besloten om mee te gaan met een gids, om zo via het Klooster de rotsstad binnen te komen en niet via de hoofdingang. Dat betekende dat we om 06.00 die ochtend erna in de auto zaten, omdat we nog zo’n twee uur moesten klimmen en klauteren via een verborgen pad.

Daarbij hadden we eerst nog een heerlijk Jordaans ontbijt verorberd. Wat yoghurt met muesli, fruit, thee, een gebakken matzes met ei. Heel prima wat mij betreft en daarbij kregen we ook nog een heerlijk lunchpakketje mee voor wat Shekels; zakje chips, candybar, stuk matzes en een pakje drinken. Al met al bood het Rocky Mountain Hotel een prima mix van comfort, rust, was het eten wat simpel, maar voldoende en zorgde de eigenaresse ervoor met al haar kennis dat je letterlijk en figuurlijk niet via de gebaande paden Petra ontdekte.

Lunchpakket voor paar Shekels
Lunchpakket voor paar Shekels

 

3 gedachtes over “I’ll be back: Rocky Mountain Hotel in Petra, Jordanië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.