Een wandeling door Hyde Park, Londen

We hebben het er vaak over hoe het altijd regent in Groot-Brittannië, maar eigenlijk is dat ook wel de charme van het land. Zeker als je in een stad als Londen bent, dan hoort regen er ook wel een klein beetje bij. Het is niet voor niets dat de beertje Paddingtonknuffels regenjassen en -laarzen dragen. Ik trotseerde de regen voor een fijne wandeling in Hyde Park.

 

Hyde Park: gewoon doen

Het is iets waar je misschien niet direct aan denkt als je Londen bezoekt: even de winkels, eetgelegenheden en musicals achter je laten om een parkje te bezoeken. Toch probeer ik dat vaak wel te doen, even in een groene omgeving rondlopen. Zo vaak doe ik dat thuis namelijk niet, en de meeste parken weten me toch enorm te verrassen. Nu waren er in Londen geen 1,5 meter lange varanen zoals in het park in Bangkok, maar ik heb toch weer een heleboel ontdekt dat ik nog niet wist.
Zo was ik me nooit bewust van de extreme hoeveelheid eekhoorntjes die Hyde Park nog gezelliger maken. Het is hilarisch om die beesten ongemakkelijk door het gras te zien springen, terwijl hun buikjes steeds het natte gras raken. Die schattige pluimstaartjes zijn soms bijna niet te zien, maar juist als ze in beweging komen, dan vallen ze op. Ze zijn ook helemaal niet zo bang voor mensen, waardoor je zelfs met een vrij normale telefoon al toffe foto’s kunt maken.
De eekhoorns in Hyde Park
De eekhoorns in Hyde Park

Lekker de benen strekken

Verder vind je in Hyde Park -zelf als het regent- een heleboel mensen die aan het sporten zijn. Ruiters die even de benen van hun paard laten strekken, een heleboel hippe hardlopers met oordoppen in en natuurlijk een grote groep toeristen die soms een beetje vragend kijken waar ze toch naar toe moeten lopen om het echte Hyde park te zien.

Sowieso is Hyde Park een interessante plek: het is vernoemd naar Anna Hyde en is 140 hectare groot. Het ruiterpad ligt om het park heen en heet Rotten Row, en in het midden van alles is een meertje genaamd Serpentine Lake. Vroeger werden er belangrijke speeches gehouden, of grote concerten. Je kunt er bootjes vinden, al werden die toen ik er was in oktober niet zoveel gebruikt. Ik heb vooral genoten van de Kensington Gardens, waar je een mooie herdenkingsfontein voor Diana vindt, maar ook een indrukwekkende hoeveelheid bloemen.

Hyde Park staat vol mooie bloemen
Hyde Park staat vol mooie bloemen
Heerlijk om te fotograferen, het is zo’n mooi stukje van Londen, ze zouden er wat mij betreft geld voor kunnen vragen. Zo’n fijne sereniteit zo rondom die fontein voor Diana; echt prachtig. Het is sowieso een mooie wandeling zo om het park heen, want er zijn naast eekhoorns nog veel meer beesten. Er waren een heleboel ganzen, die af en toe best griezelig naar je kijken. En er zijn duiven en andere vrolijke vogeltjes, heel gezellig.

Ik ben er in ieder geval heerlijk van opgeknapt, even een beetje zuurstof, even rustig worden tussen de boompjes en natuurlijk keihard lachen om eekhoorns.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.