Tulip Experience Amsterdam: daar hoef je helemaal geen toerist voor te zijn

Eindelijk worden we dit jaar getrakteerd op een paar dagen flink zon en dat is heerlijk. De Keukenhof is er zelfs uitverkocht van en dat verbaast ons niets, want de bollenstreek is op dit moment fenomenaal. De uitgestrekte bollenvelden met al hun kleuren trekken veel toeristen, maar je hoeft zeker geen toerist te zijn om er ook van te genieten. Dat kan bijvoorbeeld bij Tulip Experience Amsterdam, dat totaal niet in Amsterdam is, maar in Noordwijkerhout.

Het is één van de meest toeristische plekken om voor een tulpenfoto te gaan, maar mijn dagje-uit-genoot (waarmee ik ook twee jaar geleden naar The Tulip Barn was) en ik vonden dat helemaal niet erg. We hadden het ook slim aangepakt: het slot kiezen van 16:00 uur. Op die manier heb je de ergste drukte wel gehad en is er nog steeds een heerlijk zonnetje. Het is namelijk niet een extreem groot veld, dus je hebt af en toe wel een beetje de ruimte nodig wil je geen andere mensen op de foto hebben. Om 16:00 uur lukte dat perfect.

Tulip Experience Amsterdam

Het leuke is dat Tulip Experience Amsterdam (wat, nogmaals, niet in Amsterdam is 😉 ) niet alleen een bollenveld is en that’s it. Het is een soort tulpenmuseum, een ode aan de tulp. Erg charmant. Als je binnenkomt dan kun je vanalles lezen over het ontstaan van de tulp, de problemen waar ze tegenaan zijn gelopen en de vele soorten die er zijn. Ik vind bijvoorbeeld gekartelde tulpen leuk, want wat mij betreft zijn de gewone exemplaren een beetje tegen het saaie aan. Hoewel, in die velden zo allemaal bij elkaar zijn ze stuk voor stuk prachtig om te zien.

Als je door het museum heen bent, dan zie je nog allerlei landbouwwerktuigen waarmee de tulpen worden bewerkt en een soort tulpenshow in een heel koude kas. Daar staan erg mooie varianten, maar de echte schoonheid vind je toch echt buiten de tulpenschuur. Die is namelijk lekker op het veld, waar de mensen van de Tulip Experience Amsterdam (in Noordwijkerhout) allemaal postzegels land hebben ingezaaid met de mooiste tulpen. Erg leuk om er foto’s te maken. 

Zo kwamen we allerlei verschillende mensen tegen: veel Indiërs, verloofde koppels en vriendinnen die TikTok-dansjes opnamen. Er staan niet alleen tulpen, er zijn ook allerlei props, zoals een tractor, een molen, een soort fotohuisjes (die zijn erg leuk), een kader, hooibalen en een fiets. We hebben er erg veel lol mee gehad, al raden we je wel aan om te gaan met iemand die er net zoveel zin in heeft als jij, want je moet soms even je uit comfortzone stappen om toch die leuke foto voor elkaar te krijgen. Sommige mensen zijn dat gewend, maar dat geldt uiteraard niet voor iedereen. 

ALLES met tulpen

Deze tulpenervaring is niet gratis: het kost een tientje per persoon, maar dat vonden wij het meer dan waard. Er is zoveel aandacht besteed aan de Tulip Experience Amsterdam (op 40 kilometer bij Amsterdam vandaan), dat het dat geld zeker waard is. Je mag ook nog vijf tulpen mee naar huis nemen (met zijn tweeën dus 10) en er zijn ook nog allemaal leuke kraampjes waar je tulpendingen kunt kopen. Ik hou ervan als een dagje weg helemaal in een thema is en dat hebben ze daar goed begrepen. Ze hadden ALLES met tulpen erop: tulpensleutelhangers, tulpenknuffels, verzin het, het was er: heerlijk. En in het restaurantje is ook nog heerlijke appeltaart te koop, met een glaasje tulpenlimonade (met tulpenbladeren erin verwerkt, erg lekker!). 

Wat wel ietwat jammer was, dat was dat je niet zo veel keuze had in de tulpen die je kon meenemen. Misschien dat dat wel een nadeel is vooral door ons tijdsslot, dat weet ik niet, maar we konden alleen kiezen voor witte tulpen met bol, of geel/oranje tulpen zonder bol. We hadden het idee dat het een soort plukveldje zou zijn, maar het is gewoon in de schuur binnen en ze liggen alvast klaar om opgepakt te worden. Dat is verder geen ramp, ik vind het een briljant idee om mensen ook met wat tulpen naar huis te laten gaan, maar dat is wel goed om van tevoren te weten.

Verder denk ik dat een bezoek aan de Tulip Experience Amsterdam (dat zelfs in een andere provincie ligt dan Amsterdam) het leukste uitje is wat je nu kunt doen. Als de zon flink aanwezig is uiteraard. Je kunt er gratis parkeren, er is veel ruimte en het is een heel gezellige plek waar mensen heenkomen die met zijn allen van de tulpen willen genieten. Je hebt er voldoende ruimte om al het flora-schoon op de gevoelige plaat te leggen en hoewel het inderdaad extreem toeristisch is, is daar niks mis mee. Het is gewoon heel leuk opgezet en daar kan wat mij betreft niemand omheen. Het is dit jaar nog open tot 14 mei.

PS: Ook goed om te weten: het kan er flink waaien, dus houd daar rekening mee als je je haar op een bepaalde manier wil doen. 😉

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.