Wanneer zal ik weer vliegen?

De laatste vlucht die ik maakte was in februari van dit jaar vanuit Canada. Laura vloog een maandje later nog terug vanuit India, wat allemaal nog net aan kon. That’s it, vliegen hebben we daarna niet meer gedaan, maar wanneer we dat wel weer gaan doen? Ik denk dat we records gaan breken qua anti-vliegtijd.

We hebben nog wat geluk ook, want we vlogen een dagje later terug naar Nederland, vanwege een grote storm en het stilgelegde vliegverkeerd. Sindsdien heb ik Schiphol alleen nog gezien om Laura even op te pikken, maar ook dat is inmiddels alweer acht maanden geleden. Door het coronavirus is vliegen redelijk aan banden gelegd. Het kan nog steeds, maar even lekker op vakantie is er gewoonweg niet meer bij.

Specifieke verdere 2020-plannen hadden we nog niet, een last minute boeken doen we ook liever niet en de overheid wil liever ook niet dat je vliegt tot minimaal half januari 2021. Ik ben benieuwd of ik binnen een jaar na mijn laatste vlucht de lucht weer in ga of niet. Aan de ene kant ben ik nog steeds positief, aan de andere kant ligt het toerisme volledig op z’n gat. Misschien kan ik wel wat boeken in februari, maar dan? Dan kom je ergens terecht waar het leven eigenlijk maar stil staat, dat is een vlucht uiteraard ook niet waard.

Onder andere de Australische vliegtuigmaatschappij Qantas heeft iets ludieks bedacht. Je kunt namelijk een vlucht boeken met dezelfde bestemming waar je opstijgt. Zo kun je een vlucht boeken vanaf Sydney, naar Sydney, waarbij je zeven uur lang heerlijk door de lucht glijdt. Lijkt mij persoonlijk hilarisch, Laura vond het vrij onzinnig en belastend voor het milieu. Ieder z’n ding natuurlijk en zoiets zou ik nog steeds niet snel boeken. Die paar maanden houd ik ook nog wel vol, maar als het langer dan een jaar gaat duren… hmm.

2 gedachtes over “Wanneer zal ik weer vliegen?

  1. Voor ons is het ook alweer maart geweest dat we voor de laatste keer gevlogen hebben. Helaas hadden we na onze wereldreis in 2019 allerlei reizen geboekt en is bijna alles geannuleerd. In 2019 ook al voor kerst 2020 naar de Seychellen geboekt, maar grote kans dat dit niet doorgaat! Hopelijk gaat deze tijd snel voorbij!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.