Een Hummer H3 is te klein voor vier man

In 2011 had ik het genoegen om een rondreis te maken in IJsland, met vier vrienden. Omdat we door het woeste land wilden kunnen rijden huurden we geen ‘normale 4×4’, maar kozen we voor een Hummer H3. Dat is natuurlijk een jongensdroom, de meerkosten waren niet heel hoog en daar gingen we.

Zeg je Hummer, dan zeg je robuust, groot, sterk en een auto die ook in allerlei varianten in het leger wordt gebruikt, althans dat denk ik. Daarom huurden vier vrienden en ik zo’n bakbeest voor een weekje IJsland. Misschien hadden we van te voren beter kunnen kijken naar de (bagage)ruimte in plaats van naar het type auto. Een Hummer H3 is simpelweg niet groot qua zitruimte en ook moesten we proppen met onze bagage.

Begrijp me niet verkeerd het is natuurlijk de Hulk onder de auto’s, maar de dikte van alle panelen is misschien wel 15 tot 20 centimeter, waardoor de binnenruimte al snel slinkt. Ik moet zeggen dat harde koffers meenemen ook niet al te handig was van enkele van m’n vrienden, maar het was een hele puzzel om elke dag weer in te laden. Dat terzijde hebben we natuurlijk heerlijk genoten van alle kracht en mogelijkheden van deze auto.

Zo hebben we genoeg offroad gereden zonder problemen, zijn we tot aan de voet van een vulkaankrater en hebben we verwoede pogingen moeten doen om daar weer weg te raken. Water, modder, ijs en kou waren enkele dingen om te overwinnen, maar daar heeft een Hummer H3 uiteraard geen moeite mee.

Een gedachte over “Een Hummer H3 is te klein voor vier man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.