Waarom je toch beter in België in het vliegtuig kunt stappen

Als je ten noorden van Schiphol woont, dan is het waarschijnlijk wel erg ver om helemaal naar België te gaan, maar wist je dat je eigenlijk beter vanuit België kunt vliegen? Als je tenminste kijkt naar het financiële plaatje.

Het schijnt namelijk zo te zijn dat we in Nederland een stijging hebben van maar liefst veertig procent als het gaat om hoeveel duurder vliegtickets zijn geworden. Dit is niet in een jaartje gebeurt, maar wel in tien jaar.

Nederland

Het lullige van het verhaal is dat het vooral in Nederland enorm is gestegen. In onze buurlanden is dat namelijk niet het geval. Geen wonder dus dat goedkope reissites je vaak via Belgische of Duitse vliegvelden laten vliegen.

Het vreemde aan het verhaal is dat er eigenlijk geen directe uitleg van bijvoorbeeld het CBS is over deze steiging. Nu komt dat ook omdat het onderzoek naar de vliegtickets is gedaan door het Belgische CBS. Ons Nederlandse CBS heeft er blijkbaar zelf nog geen onderzoek naar gedaan.

Schaarste

Het onderzoek is verricht onder België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het gemiddelde van Europa. Het kan zijn dat de tickets zoveel duurder zijn in Nederland doordat we zo’n dichtbevolkt land zijn en er meer schaarste is.

Niet voor niets wil Schiphol alleen maar groeien en groeien: het aantal passagiers neemt niet bepaald af. In 2010 vlogen er een kleine 50 miljoen passagiers via luchthavens in ons land; vorig jaar was dat een aantal van 80 miljoen.

Vliegtaks

Denk jij dat de vliegtaks van 7 euro per persoon vanaf 2021 het verschil gaat maken? Ik denk van niet. 7 euro op een vliegticket dat gemiddeld meer dan 100 euro kost, dat is helemaal niet zo veel. Beter nog wordt vliegen minder aantrekkelijk omdat reizigers bewuster worden gemaakt van de nadelen die onze aarde ervan ondervindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.