Zo download je offline-kaarten in Google Maps

Navigeren kan inmiddels met tig apparaten en een smartphone heb je nagenoeg altijd op zak. Op zo’n device kun je ook weer kiezen uit verschillende mogelijkheden qua software en elk van die programma’s heeft hun voor- en nadelen. Zodoende heeft iedereen natuurlijk een voorkeur. In de auto gebruik ik eigenlijk altijd Sygic, terwijl anderen zweren bij Waze. Als ik loop gebruik ik juist weer vaak Google Maps en die app van Google heeft een handige functie voor in het buitenland: offline kaarten downloaden.

Om de laatste info binnen te halen over bijvoorbeeld files of wegwerkzaamheden heb je een onlineverbinding nodig en dat is handig in Nederland als je een mobiel internetabonnement hebt. Ook is dat handig in de rest van de landen van de Europese Unie, want daar kun je namelijk gebruikmaken van roaming, oftewel de inhoud van je abonnement gebruiken zoals je gewend bent in Nederland.

Als je databundel echter niet zo groot is of als je naar een land gaat waar jouw databundel niet werkt dan kan het handig zijn om kaarten offline te downloaden. Je hebt dan uiteraard geen mogelijkheden om realtime files te zien, maar je kunt wel navigeren, want daarvoor wordt GPS gebruikt en dat is gratis te gebruiken. Een offline-kaart downloaden doe ik nog steeds regelmatig van steden waar ik naartoe ga voor een citytrip of werk, maar dat heb ik ook gedaan in onder andere Australië, Thailand of IJsland, landen waar ik geen mobiele internetverbinding had.

Hoe download je een offline-kaart in Google Maps
Zodoende heb je altijd een digitale kaart bij je van de plaatsen waar je te vinden bent en kun je altijd de juiste weg vinden. Om een kaart te downloaden en offline te gebruiken open je uiteraard Google Maps op je mobiele telefoon. Linksboven klik je op de drie horizontale streepjes (ook wel hamburgermenu) genoemd en vervolgens klik je op ‘Offline kaarten’. Helemaal bovenin vind je de optie ‘selecteer je eigen kaart’ en daar klik je op, waarna je al in- en uitzoomend kunt kiezen voor welke plaats, provincie, regio of land je wilt downloaden. Deze kaart blijft dan een maand op je telefoon staan en wordt voorzien van de nodige updates als er weer verbinding is met een WiFi-netwerk of als je hier expliciet voor kiest als je een mobiele dataverbinding hebt.

 

Een gedachte over “Zo download je offline-kaarten in Google Maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.