Op zoek naar die heerlijke fles rum van de Bundaberg-distilleerderij

Dat ik ooit in een rumdistilleerderij te vinden zou zijn, zou ik voor mijn trip naar Australië nooit geweten hebben. Heel veel zin had ik er niet eens in eerlijk gezegd, maar twee van mijn vrienden wel. ‘Achjoh, ik blijf wel lekker even chillen in de auto, zie jullie straks wel”, zei ik nog, maar daar kwam niks van in. En alhoewel ik rum associeer met iets waar ik niet van houd, was een bezoekje aan de Bundaberg rumdistilleerderij een hele leuke trip en zeker de moeite waard als je er in de buurt bent!

Je kunt er verschillende tours boeken die variëren qua tijd dat je er te vinden zult zijn en hoeveel samples je mag drinken van de vele rumsoorten die ze daar schenken en natuurlijk verkopen. Welke tour we exact hadden weet ik niet meer, maar zeker niet de meest uitgebreide. We mochten niet overal foto’s maken, simpelweg omdat je op die manier achter de bedrijfsgeheimen kunt komen en die kunt delen met andere partijen. Beetje gek wel, want je kunt als concurrent natuurlijk ook gewoon zelf een tour boeken.

Bundaberg-distilleerderij
Bundaberg-distilleerderij

Museum en rondleiding
Er is een heel museum ingericht over de historie van het merk en deze distilleerderij, iets waar ik persoonlijk niet al teveel om gaf. Mooi om te horen natuurlijk dat het bedrijf generaties geleden is opgericht en dergelijke, maar rum is toch niet lekker, toch? We werden door het complex geleidt, waarin alle stappen van het maken van rum werden besproken en waar de gids ons in geuren en kleuren vertelde hoe dat allemaal werkte. Ook zagen we de verschillende stadia van het maken van de verschillende producten en ook konden we dat ruiken en niet zo’n beetje ook. In sommige stadia van het proces ruikt dat allemaal niet echt lekker kan ik je wel vertellen.

Vitrines vol met rum
Vitrines vol met rum

Er werden vragen beantwoord van mensen die ook meededen met de tour, maar ook vragen gesteld door de tourguide zelf. Bijvoorbeeld hoeveel de duurste fles van deze distilleerderij kostte en dergelijke. De flow was lekker, het was allemaal niet té statisch en ook lekker rondhobbelen over het immense terrein was leuk en wat interactief. De tour werd afgesloten met het kunnen drinken van verschillende samples van de rumproducten van de Bundabergdistilleerderij. En toen… toen kwam ik erachter dat rum best wel lekker kan zijn, ook vies trouwens, want niet alle samples waren naar m’n gading.

Op zoek naar een fles banana & toffee-liquor
Tuurlijk heb je verschillende smaken rum, dat is logisch, maar dat je ook gewoon zoete rum hebt met een hele andere smaak dan je denkt, dat wist ik niet. Zo proefde ik daar een tropische fruitvariant en die was best prima. Ook wat oudere rumsoorten kon je proeven, maar dat is zeker niet mijn ding; bitter, bitter en nog eens bitter. Mijn absolute favoriet was de banana & toffee-variant, waar ik dan ook twee keer een sample van heb gehaald.

Banana & toffee-liquor van de Bundaberg-distilleerderij
Banana & toffee-liquor van de Bundaberg-distilleerderij

Heerlijk zoet, blokje ijs erin en genieten van de volle smaak die het had. Uiteraard kon je daar ook flessen kopen, evenals allerlei andere snuisterijen zoals t-shirts, proefflesjes of luxe pakketten van honderden euro’s. “Achja, best wel prijzig zo’n fles en niet praktisch om nog weken mee te reizen, ik haal het later wel ergens in een winkel”, dacht ik. Helaas bleek die heerlijke rum alleen daar te koop te zijn, dus inmiddels ben ik al jaren op zoek naar zo’n heerlijke fles rum, iemand tips?

Proost
Proost

4 gedachtes over “Op zoek naar die heerlijke fles rum van de Bundaberg-distilleerderij

 1. Wij konden tot Brexit bij Sanza in Engeland bestellen. Helaas nu maar afwachten wat ze doen. Kan die nl ook nergens vinden nu. De koffie smaak is bij exclusievedrank.nl te bestellen meen ik. Maar banaan staat hier ook op 1. Succes.

  Like

  1. Hi Angela,

   Wat attent en leuk wel! Jaren geleden heb ik een online-zoektocht gehouden, maar ik kon ‘m nergens vinden. Nu jij gereageerd hebt is m’n interesse weer gewekt…

   Vandeweek eens op online-zoektocht, proost!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.