En oubollig hotel in Londen: Thistle City Barbican

Misschien ga je binnenkort lekker een weekendje naar mijn favoriete stad in Europa, Londen, en ben je nog op zoek naar een hotel. Dat is best een klus, want hotels in Londen zijn bizar duur. Ik heb met veel plezier in het Citizen M geslapen, maar ook een keer in een soort AirBnB waarover ik vast nog wel een blog ga schrijven. Recentelijk verbleef ik in het Thistle City Barbican in Shoreditch en dat is wat mij betreft geen aanrader.

Als je voor een klein prijsje een kamer kunt boeken in dit hotel, dan moet je dat natuurlijk doen, want het is wel in orde, maar het is geen hotel voor romantiek. Het is niet echt een plek die moderne tijden of comfort ademt. Helaas doet het vooral denken aan iets heel oubolligs en zelfs wat muffigs. Wat ik heel erg zonde vind, want het heeft bijvoorbeeld wel weer een zwembad en een sauna. Als je dit hotel cosmetisch wat zou aanpassen, dan zou het meteen al een heel andere indruk achterlaten.

Het Thistle Londen ziet er niet heel spannend uit van de buitenkant
Het Thistle Londen ziet er niet heel spannend uit van de buitenkant

Dubbeldekker

Wanneer je aan komt lopen bij het hotel, dat overigens eigenlijk vooral goed te bereiken is met een rode dubbeldekker (heerlijk!), dan zie je al van buiten wat je ongeveer van binnen kunt verwachten. Het is erg jaren ’70 met veel bruine kleuren, veel stoffen en bijvoorbeeld een badkuip waarin je moet staan als je wil douchen.

Niet dat het allemaal verschrikkelijk was hoor, dat valt heel erg mee. Het is gewoon erg oubollig, stel je daarop in en je hebt een prima verblijf. Zo staan er bij het bad mooie witte douche-mini’s (modern), en ook het bed, daar heb ik eigenlijk niks op aan te merken, want die was gewoon prima. Ook stond er een televisie in de kamer waarmee je prima uit de voeten kon. Het uitzicht uit de kamer was gewoon een straat, geen problemen mee.

Het is natuurlijk een kwestie van smaak
Het is natuurlijk een kwestie van smaak

Ook het personeel is erg hulpvaardig in dit hotel. Het maakt niet uit of je komt inchecken, gaat zwemmen of bijvoorbeeld een ontbijtje voor on the go vraagt omdat je al vroeg een vlucht terug moet hebben: ze regelen het zonder blikken of blozen voor je. Toen ik er verbleef was er bovendien een Nederlandse jongedame achter de balie, wat natuurlijk erg grappig was. Vooral omdat je dan altijd even dat moment hebt van: ja, ben je ook Nederlands, kunnen we dit rare toneelstuk van Engels praten dan even laten varen?

De gangen in het hotel zijn dezelfde stijl als de kamers
De gangen in het hotel zijn dezelfde stijl als de kamers

Een lekker zwembad

Het zwembad is ook erg lekker, met daarnaast een uitgebreide gym, een sauna en een bubbelbad/jacuzi-ding. Er hangt zelfs een lijntje zodat je er baantjes kunt zwemmen. Het is overigens niet groot, maar voor wat beweging kun je er erg goed terecht. Ik denk dat dit hotel, waarvan de kamers gemiddeld tussen 120 en 220 euro zitten (gebaseerd op een steekproefje dat ik zojuist heb gedaan), vooral zulke prijzen rekent vanwege de goede locatie ten opzichte van Londen City, maar ook de faciliteiten: hoeveel hotels in het centrum van Londen bieden een zwembad, gym en sauna aan?

Het bed lag goed: ik heb heerlijk geslapen in het Thistle
Het bed lag goed: ik heb heerlijk geslapen in het Thistle

Ook het ontbijt schijnt goed te zijn, maar ik moest te vroeg weg om dat mee te maken. Ik had wel een tasje met wat ontbijtdingen, zoals een rozijnenkoffiebroodje, een croissant, wat fruit en bubbelwater. Erg netjes dat ze dat voor me konden organiseren, Het was alleen wat onhandig,  een croissant waar ik dan zelf met een lepeltje een gat in moest snijden en jam in moest doen vanuit een zakje, dat was niet de meest comfortabele manier om te eten. Maar dit mag ik eigenlijk niet zeggen: het is hartstikke fijn dat ze de moeite nemen om zo vroeg al eten mee te kunnen geven. En het pakketje was in principe een heel complete maaltijd; ik ben gewoon een zeurkous.

Het uitzicht vanuit mijn kamer
Het uitzicht vanuit mijn kamer

Erg ouderwets

Ik heb in dit hotel goed geslapen en het is met de bus ook best makkelijk bereikbaar, maar het doet qua inrichting erg ouderwets aan. Op zich is dat niet erg, maar als je echt 200 euro voor een kamer betaalt, dan zal je waarschijnlijk niet enorm onder de indruk zijn van dit hotel. Dat zit me dan ook het meest dwars aan dit hotel: het rekent af en toe echt fikse prijzen. Je kunt zeggen dat die stoffen stijl, zoals ik het maar noem, nu eenmaal typisch Brits is, maar dit is Londen, baby! Hier mag best wat meer uit de kast worden gehaald. En dat wordt er vooral op de onderverdieping in het zwembad en de gym wel, maar het hotel zou een heel andere ervaring worden als ook de kamers er wat moderner uit zouden zien.

De mini's zijn modern...
De mini’s zijn modern…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.