Op vakantie? Dat betekent op zoek naar een dualsim-smartphone!

Al jaren zijn gadgets mijn hobby en inmiddels heb ik daarvan ook m’n werk kunnen maken. Ik werk in de telecomsector, heb elke week nieuwe smartphones in m’n handen, kan de nieuwste devices testen of ben bij events waar nieuwe devices worden gepresenteerd. Waar het vroeger nog redelijk uniek was, is het tegenwoordig veel meer te vinden in smartphones. Wat mij betreft een handige functie, maar in Nederland gebruik ik hem dan weer niet. Als ik naar het buitenland ga – en dan vooral een land buiten de EU – dan is het echter wel heel erg handig. Waar ik heb over heb is natuurlijk dualsim-functionaliteit!

Een losse camera neem ik allang niet meer mee op vakantie, want telefoons maken inmiddels prima foto’s, waar ik al eerder over schreef hier op Reislist. Met zo’n telefoon kun je verschillende apps gebruiken in het buitenland, reisblogjes bijhouden, notities maken en onder andere foto’s maken. Om even wat te updaten, te synchroniseren of te laten weten aan het thuisfront heb je WiFi nodig of een mobiele internetverbinding en dat is niet overal te vinden.

Tegenwoordig ben je nagenoeg overal in de EU wel mobiel bereikbaar, simpelweg vanwege nieuwe wetgeving die het mogelijk maakt om overal gebruik te maken van roaming. Daarmee kun je gebruikmaken van jouw internetbundel die je in Nederland ook gebruikt. Heb je een bundel van 2500MB, dan kun je die ook gebruiken in Spanje, België of bijvoorbeeld Finland. Reis je echter buiten Europa dan zul je op straat niet kunnen internetten, of je moet het geen probleem vinden om een hele dure rekening te krijgen.

Kies voor dualsim
Er is echter een prima optie om ervoor te zorgen dat je wel online bereikbaar bent als je dat wilt in een land buiten de Europese Unie. Je kunt natuurlijk simpelweg een simkaartje aanschaffen van een buitenlandse provider en die in je toestel stoppen. Het grote voordeel daarvan is dat de kosten voor mobiel internet vele malen lager zijn dat de extra kosten die je Nederlandse provider zou rekenen.

Dat betekent dan wel weer dat je je eigen simkaart uit je telefoon moet halen, niet handig, want als er eens iemand belt voor bijvoorbeeld een noodgeval ben je niet bereikbaar. Echter zijn er tegenwoordig steeds meer en meer dualsim-telefoons op de markt te vinden, behalve als je kiest voor een iPhone van Apple. Wat dualsim betekent is niet al te moeilijk en al uit de naam te achterhalen; dualsim staat voor twee sims. In een mobiele telefoon met zulke ondersteuning kun je dus twee simkaarten gebruiken en dat is handig voor op vakantie.

Zo ben je bereikbaar op je bekende mobiele Nederlandse nummer, maar ondertussen kun je via de buitenlandse simkaart voor een prima bedrag ook nog eens internetten of bijvoorbeeld lokaal een taxi bellen of een restaurantje reserveren. Zo sla je twee vliegen in één klap; minder kosten, bellen en ook bereikbaar via internet. Handig voor WhatsApp natuurlijk of om je Instagramfeed te voorzien van mooie foto’s van de vakantie. Bedenk dan trouwens wel even of je altijd wel connected moet zijn, want even offline en connecten met het land waar je bent is natuurlijk ook wel fijn.

Een gedachte over “Op vakantie? Dat betekent op zoek naar een dualsim-smartphone!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.