Daar ben je even stil van: Halong Bay Vietnam

Vietnam wordt de laatste jaren steeds populairder als vakantiebestemming. Iedereen wil weleens een kommetje Pho eten in het Land van de Rijzende Draak. En natuurlijk meer leren over die vreemde oorlog met Amerika. Maar, er is iets te beleven in Vietnam dat ik nog veel indrukwekkender vind: de Halong Bay.

Je kunt niet alleen van dichtbij rotspartijen zien: van veraf zijn ze vaak ook prachtig
Je kunt niet alleen van dichtbij rotspartijen zien: van veraf zijn ze vaak ook prachtig

Nu ben ik al een tijdje geleden in Vietnam geweest, om precies te zijn in 2016, en je zal aan de foto’s van die reis ook wel zien dat ik toen niet de meest fantastische camera had. Maar die Halong Bay is natuurlijk nog steeds net zo mooi. De reis die ik toen deed met mijn ouders, dat was een Kras groepsreis. Het was er eentje die duidelijk voor mensen bedoeld was die wat ouder waren, want er werd eigenlijk weinig gewandeld: het was vooral in de bus en in boten zitten.

Ons bootje op de Halong Bay
Ons bootje op de Halong Bay

Halong Bay-bootje

We hebben ooit een keer een heel lange boottocht gehad op de Li-rivier, waardoor we toen we de boot die ons zou meenemen in de Halong Bay zagen, al meteen dachten: oh jee, dit gaat saai worden, maar gelukkig heeft de baai ons heel anders doen denken over boottochtjes. -Overigens was de Li-rivier natuurlijk ook adembenemend mooi met zijn wuivend bamboe, het was meer dat de boot erg traag ging en op een onhandig moment in de reis was gepland-

De Halong Bay is zo bijzonder omdat het bestaat uit duizenden eilandjes en rotsen die de meest bizarre vormen hebben. Die rotsen steken dan ineens als een soort enorme bult uit het water. Groen en steenkleuren, boven dat mooie blauwe water. Het zijn er een heleboel en allemaal zijn ze even gaaf om te fotograferen. Op die boot was er ook een kapitein die uitleg gaf over wat je zoal in de rotsen kon zien. Dat zijn altijd van die gekke omschrijvingen die je er meestal maar half inziet, maar vaak hebben Vietnamesen daar interessant bijgeloof of mooie vertellingen bij, die uiteraard vaak te maken hebben met de grote religie in dat land: boeddhisme.

Dit is bijvoorbeeld een schildpad
Dit is bijvoorbeeld een schildpad

Niet te toeristisch

Die Halong Bay is zo mooi dat je bijna niet kan geloven dat de natuur dit zo heeft gemaakt. Wat bovendien ook een grote plus is, dat is dat je niet per se met vijftien boten achter elkaar aan vaart zoals bij het Amsterdam Light Festival. Je ziet het ook op mijn foto’s: er zijn bijna geen andere toeristenboten. In 2016 in ieder geval niet, en ik hoop dat dat nog steeds het geval is, niet alleen voor de mooie foto’s, maar ook voor de natuur, die Vietnam die mooie Halong Bay heeft geschonken.

Zie je dat bootje in de verte?
Zie je dat bootje in de verte?

Een gedachte over “Daar ben je even stil van: Halong Bay Vietnam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.