Zet maar op je bucketlist: Niagara Falls

In 2008 heb ik samen met een vriend een rondreis gemaakt door Amerika, beginnend in New York en eindigend aan de Westkust. In dit tijd hebben we onwijs veel steden aangedaan, nationale parken bezocht en avonturen beleefd. Bij die trip van kust tot kust hoorde ook een uitstapje naar Canada, waar we een nachtje sliepen, zodat we even rustig konden genieten van de Niagara Falls.

We waren met een groepsreis en ontmoetten daar nog een andere gast van onze leeftijd en met zijn drieën trokken we dan ook Clifton Hill in, oftewel de Las Vegas van Canada. Je kon daar van alles doen, van eten in tig restaurants tot een tour in de Skylon Tower. We hadden er wel zin in en heel gek hebben we niet gedaan (gokken kun je er ook, maar hebben we lekker overgeslagen). Gegeten en gedronken hebben we in het Hard Rock Café, wat allemaal nogal veel en overdadig was, maar beter daar gek doen dan in Las Vegas natuurlijk.

American Falls
American Falls

Vergeet je poncho niet
De volgende ochtend moesten we er al vroeg uit, want we hadden een boottochtje geregeld bij de Niagara Falls op de Maid of the Mist. Zo konden we varen langs de American Falls en richting de  Horseshoe Falls, twee van de drie watervallen van het immense waterspektakel. Omdat er zo’n immense hoeveelheid water naar beneden valt met zo’n grote snelheid, is er simpelweg sprake van ‘mist’ rond de eerste meters boven het water.

Maid of the Mist - Niagara Falls
Maid of the Mist, Niagara Falls

Ook een poncho is een must, want je vaart wel op een boot en uiteraard niet onder watervallen door, maar door die ‘mist’, gewoon een waternevel, word je ook helemaal zeiknat. Hoe lang de tocht precies duurde en wat we ervoor betaald hebben durf ik niet meer te zeggen, maar het zal vast en zeker een vrij hoog bedrag geweest zijn voor wat je ervoor terugkrijgt qua tijdsduur. Toch is het gewoon een must-do natuurlijk, want zo dichtbij kom je anders nooit.

'The mist', oftewel waternevel bij de Niagara Falls
‘The mist’, oftewel waternevel bij de Niagara Falls

Commercieel maar okee
Vanaf de Amerikaanse kant kun je trouwens ook half boven de watervallen hangen vanaf een mooi aangelegd platform om zo de miljoenen liters water naar beneden te zien storten. Vanuit Canada kun je de de watervallen vrij goed zien en dat kan op een andere manier vanuit de Skylon Tower. Die zijn we dan ook ingegaan om zo nog wat prachtige overview-foto’s te maken en wat te drinken.

Uitzicht op Horseshoe Falls vanuit de Skylon Tower
Uitzicht op Horseshoe Falls vanuit de Skylon Tower

Al met al is het natuurlijk een must om even een kijkje te nemen bij deze immense watervallen als je er toch in de buurt bent. De watervallen zijn iets waar je oneindig naar kunt kijken en ondanks dat de commercie natuurlijk ook daar te vinden is, vond ik het toen ter tijd allemaal nog wel meevallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.