De grootste pizza van Levi vind je bij Renna

Hoewel je in zo’n beetje alle blokhutjes in Levi prima zelf kunt koken, wil je af en toe ook lekker uit eten. Bijvoorbeeld om je vakantie af te sluiten. Wij gingen daarvoor lekker pizza eten bij Renna. We hadden meteen ontbijt voor de volgende dag!

Renna is een Italiaans restaurant in het centrum van Levi in Finland. Nu kun je in de meeste restaurants in Lapland iets krijgen van rendiervlees en dat geldt ook voor Renna. Ze hebben namelijk pizza met rendiervlees. Je moet ervan houden.

Enorme pizza bij Renna

Ik niet, want ik eet geen vlees, dus ik ging lekker voor een iets simpelere pizza. Tenminste, het was een heerlijke pizza met mozzerella, tomaat en rucola en het ding was enorm! Ik ben een heel eind gekomen, maar als je niet superhongerig bent dan zal je zeker de halve pizza mee naar huis moeten nemen.

Restaurant Renna is in het centrum van Levi
Restaurant Renna is in het centrum van Levi

Het is bizar hoe groot de ovaalvormige pizza’s zijn, maar het is ook wel weer gezellig: je zit er met zijn allen lekker om te lachen en je kunt lekker lang samen tafelen. Bovendien kun je zo’n pizza ook ideaal delen, waardoor je een redelijk goedkoop avondje uit eten hebt, en dat is niet makkelijk te vinden in Levi. Mijn favoriete carnivoor ging natuurlijk voor iets met allerlei soorten vleesch en net als mijn pizza, smaakte het hem goed.

Renna is een redelijk ruim restaurant, vol met vage Italiaans-achtige zuiltjes en kunst. Boven onze tafel hing een soort rood/groen discolicht, dat was wel bijzonder, maar verder is het toch wel een knus restaurant met vriendelijke bediening en voldoende ruimte voor grote groepen. Je kunt er trouwens ook pasta eten, als je niet zo zit te wachten op een pizza ter grootte van de halve tafel.

Als ik weer naar Levi zou gaan, dan zou ik zeker wel teruggaan naar Renna. Zoals ik al zei is het redelijk betaalbaar, zeker als bijvoorbeeld samen een pizza deelt, mocht je het niet zo breed hebben. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je ook vast ontbijt hebt voor de volgende dag. Ze doen helemaal niet moeilijk over doggy bags. 😉

Cowabunga!
Cowabunga!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.