Hoe apps je kunnen helpen als je ziek wordt op reis

We hebben ons blog niet voor niets Reislist genoemd. Het is niet alleen een plek waar mensen met enorme reislust blogs schrijven over hun ervaringen, het is ook een plek waar je handige listen kunt vinden om je reis makkelijker te maken. Een soort lifehacks, maar dan anders. Vandaag wil ik het hebben over welke apps je kunnen helpen als je ziek wordt op reis.

 

Je hoopt niet dat het gebeurt, maar je hebt er niet altijd evenveel controle over: ziek worden op vakantie. Je bent ineens in een heel warm (of juist koud) land, je eet anders, je ontmoet een heleboel mensen en je spendeert veel meer tijd buiten. De kans dat iets oploopt, is dus ook best groot. Erg oncomfortabel, maar er zijn gelukkig wat technische snufjes die je iets comfortabeler kunnen maken.

Voor je ziek wordt:

Achu kan de data uit je Fibit gebruiken om te checken of je misschien ziek wordt. Fitbit registreert je hartslag en hoe je slaapt, en als dat wijzigt, dan kan dat best eens betekenen dat je iets onder de leden hebt. Deze app geeft je een waarschuwing, zodat je je lijf vast wat extra bouwstoffen kunt geven om de strijd aan te kunnen.

Als je ziek bent:

Lukt het bevechten van de ziekte je niet, dan heb je misschien een apotheek nodig, of een dokter. Als je medische hulp nodig hebt, dan raad ik je aan de app Welloh te gebruiken. Welloh laat je zien waar in de buurt een apotheek, ziekenhuis of huisarts is. Ze worden weergegeven samen met de beoordeling van andere appgebruikers, zodat je meteen weet of iets een beetje zuivere koffie is.

Als je moet communiceren met hulpverleners/apothekersassistenten:

Colin moet nog steeds lachen om een cadeautje dat ik hem ooit gaf: het boekje Point It! waarin je allemaal super-oldschool foto’s ziet (echt, een gebraden kippetje uit de jaren ‘70). Die foto’s zijn bedoeld om je op reis te helpen uit te leggen wat je wil, waar je pijn hebt of wat je nodig hebt. Er is ook een app van, maar je kunt dan beter kiezen voor Boxo, een app waarmee je eigenlijk hetzelfde kunt doen. Je zoekt een woord, je krijgt het plaatje en je kunt het laten zien aan de mensen aan wie je hulp vraagt. Handig!

Soms Ik hoop natuurlijk dat je niet ziek wordt, maar mocht het wel zo zijn, dan bieden deze apps je hopelijk een beetje hulp in deze duistere tijden.

Een gedachte over “Hoe apps je kunnen helpen als je ziek wordt op reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.