Airbnb: Colin vs Laura

Als je ergens naartoe gaat op reis heb je natuurlijk tig opties om een overnachtingsplek te regelen. Een bekend platform is Airbnb, wat moet staan voor particuliere huur. Op dat platform kun je allerlei plaatsen vinden, variërend van penthouses, tot achterafkamertjes in wereldsteden. Ik zelf heb er al regelmatig gebruik van gemaakt, maar Laura vindt het een no-go.

Als wij op reis gaan is het veelal Booking checken voor de plaatsen om te overnachten, want ook daar zijn allang niet meer alleen fancy hotelkamers te vinden. Op onze reizen hebben we nog nooit gebruikgemaakt van Airbnb, maar ik vind dat een heerlijk platform met wat nadelen, terwijl Laura het helemaal niks vindt.

Via dit online-platform kunnen particulieren hun kamertje, huis, verdieping of pand aanbieden, maar er zijn ook talloze bedrijven, makelaars en huisjesmelkers te vinden die het platform half overnemen en daardoor is het inmiddels wel wat van zijn charme verloren.

Nadelen aldus Laura

Laura vindt het tricky dat de tijden dat je wilt ‘inchecken’ soms niet helemaal matchen met de tijden dat zo’n host beschikbaar is, maar dat is niet de hoofdreden dat ze Airbnb niks vindt. Haar mainreason is het feit dat je als Airbnb-host best veel macht hebt. Dat kan betekenen dat een halve dag voor je aankomt je boeking nog geannuleerd kan worden en ja dat is natuurlijk verre van ideaal.

Persoonlijk heb ik het één keer meegemaakt, alhoewel dat wel een weekje van te voren was voor een trip naar Berlijn, waar ik moest werken. Zo’n annulering heeft als voordeel wel dat je een percentage van je boeking krijgt als Airbnb-tegoed, waardoor je dus een duurdere locatie kunt uitzoeken. Klinkt natuurlijk leuk en bij die trip in Berlijn betekende dat echt een appartement van topklasse, maar dat moet dan ook maar net beschikbaar zijn natuurlijk.

Zakentrips, maar geen vakanties Dat houdt mij persoonlijk ook wel een beetje tegen om Airbnb te gebruiken voor vakanties. Voor korte trips van enkele dagen in het buitenland vind ik het platform best wel relaxed en naast Booking kijk ik daar dan ook altijd even. Voor vakanties kunnen jullie ervaringen best positief zijn, maar wij gebruiken het toch (nog) niet. Zeg nooit, want volgend jaar gaan we enkele dagen naar de omgeving van Marseille. Ik had een aanvraag lopen voor een leuke Airbnb-kamer, maar omdat de hostess niet binnen een dag bevestigde, is die vooralsnog niet definitief geboekt…

4 gedachtes over “Airbnb: Colin vs Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.