Wakker worden bij Lake McKenzie

Eén van de landen waar ik al wel geweest ben en Laura nog niet is Australië. Als we daar met zijn tweeën gaan rondtouren, doen we ook zeker Fraser Island aan, het grootste zandeiland ter wereld. Meer verhalen over Aussie en dit prachtige eiland zullen zeker volgen op Reislist! Op één van de ochtenden op het eiland werd de wekker extra vroeg gezet, we gingen naar Lake McKenzie!

Fraser Island is een eiland waar je u tegen zegt met een lengte van 122km en een breedte van gemiddeld zo’n 15 kilometer. Met een normale auto kom je nergens, dus ik en een stel vrienden hadden een echte 4×4 gehuurd, met genoeg kracht en aandrijving om door mul zand, strand en jungle te rijden. Het eiland heeft erg veel te bieden, waaronder een bekend scheepswrak, verschillende kampeerplaatsen, nationale parken, een kleine airstrip op het strand en prachtige natuur.

Rugzakje op het strand
Rugzakje op het strand

Nadat we de ferry afreden, was het nog even de banden checken, oliedruk bekijken en jezelf vaststnoeren, want we gingen het avontuur aan met dit machtige eiland. De wegen zijn smal, het is voornamelijk mul zand en als er een tegenligger aankomt, moet je niet opeens vol in de anker gaan, want dan kun je je auto toch echt uitgraven. We verbleven vier dagen op Fraser Island en dat betekende ook dat we genoeg proviand mee moesten nemen, maar ook tenten, slaapzakken, matjes en een gasstel om op te koken. Fully packed dus en al hobbelend, klimmend, zuchtend en genietend trokken we van plaats naar plaats, eieren meenemen was trouwens niet zo’n goed idee.

Lake McKenzie

We hebben regelmatig urenlang geen enkele andere toerist gezien en we waanden onszelf dan ook compleet alleen op de wereld! Dat was ook het geval bij onze trip naar Lake McKenzie, één van de vele hotspots van het eiland. Dit prachtige ongerepte meer doet je denken aan een kleine lagune, met een parelwit strand, helder water waarin je de vissen kunt zien zwemmen en een heerlijke serene rust. We waren zo vroeg bij het meer, dat we de enige personen waren en dat was dan ook een extra magisch moment.Kwestie van je handdoekje neergooien, zonnebril af en een heerlijke ochtendduik nemen in het verfrissende water.

Stilleven bij Lake McKenzie
Stilleven bij Lake McKenzie

Lake McKenzie is zo puur, dat er zelfs wordt gevraagd door de Australische overheid om er niet in te gaan zwemmen met zonnebrand op, aangezien dat het water vervuilt. Er ligt geen enkel papiertje, leeg flesje of achtergelaten kledingstuk op het strand, je durft niet eens wat achter te laten op deze prachtige plek. Half wakker worden in deze prachtige omgeving is zeker één van de meest memorabele momenten van ons bezoek aan Fraser Island geweest!

Heerlijk dobberen
Heerlijk dobberen

We hebben het meer op een andere dag in de middag ook nog bezocht, waarbij er wat meer toeristen lagen te zonnebaden. Daardoor verloor McKenzie zeker wat van zijn puurheid, dus als jij op je to-do list hebt staan om Australië te bezoeken en de kans hebt om Fraser Island aan te doen? Zorg er dan sowieso voor dat je een keer de wekker zet om wakker te worden op deze prachtige plek!

Strand, water en jungle
Strand, water en jungle

2 gedachtes over “Wakker worden bij Lake McKenzie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.