Chinatown in Bangkok: overdag en ’s nachts

Het ligt in de aard van de mens om zich overal ter wereld te verspreiden en te settelen. Overal ter wereld vind je dan ook samensmeltingen van allerlei volkeren en in Bangkok is dat niet anders. Chinezen zijn zo’n volk, overal ter wereld te vinden en je vind overal op de globe dan ook Chinatowns.

In Bangkok is dat niet anders en wij zijn er zowel overdag als in de nacht geweest. De eerste keer dat we in Bangkok in aanraking kwamen met de Chinese commune was via onze tour met Co van Kessel, waar ik eerder over schreef. Het was overdag en we fietsten door de smalste straatjes die ik ooit gezien had, we zagen de bekende China Gate, we liepen door markten en genoten van alle bedrijvigheid, kleuren en geuren van de tientallen tentjes met streetfood.

Fruit, vis of vlees, zoet, zuur of pittig, gefrituurd of juist vers van het mes, alles is daar te verkrijgen. En dan zijn er ook nog allerlei loten te koop, voor allerlei schimmige dingen, kun je je op elke straathoek laten masseren en kun je gewoon alles kopen wat je je kunt bedenken: knuffels, lampionnen, laserpennen of gadgets.

Drukte, chaos en verkeer in Chinatown
Drukte, chaos en verkeer in Chinatown

Naast onze tour met Co zijn we er ook zelf geweest, overdag en in de avond. Daar hebben we onder andere de bekende tempel vlakbij China Gate bezocht, een tempel die dag en nacht open is. Het is een drukte van jewelste in dit Chinese deel, want naast toeristen zijn er natuurlijk duizenden bewoners te vinden, maar ook mensen die werken. Je ziet mensen slepen met voedsel of andere waren, de tuktuk’s rijden af en aan, net zoals scooters, auto’s en taxi’s. Niet alleen visueel ontdek je van alles, maar ook qua geluid is Chinatown genieten. Toeterende auto’s, schreeuwende marktlui die hun waar aanbieden, verkeer en muziek uit speakers van allerlei kraampjes.

Neon en mysterie in de nacht

Ook in de avond hebben we Chinatown bezocht en dat geeft een heel andere blik, die misschien nog wel indrukwekkender is. Het is natuurlijk donker, maar net zo crowdy. Wat mooi is zijn de lichten die je overal ziet. Neonletters van restaurants en hotels, gepimpte tuktuk’s, verkeerslichten, verlichting van winkels, lampionnen en ook de eerder bezochte tempel gaf een hele andere dimensie zo in het donker. Het was nog wat intenser, onder andere door de tientallen wierookstokjes en kaarsjes die daar altijd branden, het had wel wat mysterieus.

Neon, neon en nog meer neon
Neon, neon en nog meer neon

We hebben Chinatown dus zowel met en zonder gids bezocht, waarbij we er overdag en ’s nachts te vinden waren en elke keer was het weer een genot om er te zijn, omdat je elke keer tientallen nieuwe indrukken opdoet. Tevens ben ik nog op zoek geweest naar insecten en dergelijke als streetfood, want dat zouden ze toch wel moeten hebben daar? Misschien niet heel Thais, maar meer iets uit Laos of Cambodja, maar gevonden hebben we ze wel. Vogelspinnen echter niet, maar wat krekels als hoofdgerecht en een schorpioen als toetje, dat ging er wel in!

Schorpioen op een stokje
Schorpioen op een stokje

3 gedachtes over “Chinatown in Bangkok: overdag en ’s nachts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.