Is Hua Hin een goede optie tijdens een week Bangkok?

Veel mensen verklaren je voor gek als je een week naar Bangkok gaat. De een zal zeggen: “Ga je zo lang in een vliegtuig zitten voor slechts zeven dagen?” terwijl de ander het vooral bizar vindt dat iemand een week in een stad als Bangkok wil vertoeven. Hoewel we het prima een week hadden uitgehouden, hebben we toch een trip in een trip gedaan, namelijk een nachtje naar badplaats Hua Hin.

 

Hua Hin ligt ten zuiden van Bangkok en het kost je zo’n vier uur met de trein om er te komen. Als je het duurste treinkaartje koopt, dan ben je zo’n 10 euro per persoon kwijt. Een koopje, want je krijgt zelfs service onderweg met drinken en eten. De trein gaat niet heel vaak per dag en de ene gaat net even een half uur sneller dan de ander, maar in ieder geval stap je in Bangkok in op Hua Lamphong station.

Lamphong Station Bangkok
Lamphong Station Bangkok

Een ander gezicht

Hoewel een treinreis een ideaal moment biedt om even flink naar buiten te kijken. Niet alleen om het verschil van stad naar platteland te zien, maar sowieso om te genieten van de geweldige vergezichten en enorme overdaad aan groen die je voorbij ziet komen. Het is niet alleen adembenemend mooi; het biedt ook zo’n ander gezicht van Thailand dan Bangkok alleen. Bovendien kun je, als je geluk hebt, nog een rijstveld spotten met een waterbuffel. Hoewel het meeste vee dat je tegenkomt de scharminkelige hangoorkoe is.
 
Kom je eenmaal op het schattige stationnetje Hua Hin aan, dan zal je merken dat mensen daar gewoon op het spoor zitten om selfies te maken. Het is erg bizar hoe iedereen daar op het spoor hangt, ook al komt er elk moment een enorme trein aangekart. Maar goed, het station lieten wij even achter ons in dit geval. Letterlijk, want we besloten rechtdoor te wandelen, de richting van de VVV en langs een standbeeld dat blijkbaar is toegeschreven aan de eerste Muay Thai winnaar van de wereld, die in Hua Hin is geboren.

Muay Thai bokser
Muay Thai bokser

Hua Hin

Even eerlijk: het station van Hua Hin is erg schattig, maar het verdere plaatsje valt wat tegen. Misschien kwam het ook omdat we aankwamen op een druilerige dag, maar zodra je het stadje inloopt, moet je eerst langs allemaal mensen die je maar taxi’s blijven aanbieden. Opmerkelijk, want je ziet bijna geen taxi’s rijden in Hua Hin. Dat komt niet omdat ze er niet zijn, maar omdat ze er niet zo herkenbaar uitzien als in Bangkok. Toen we na een paar kilometer lopen een koffietentje met wifi tegenkwamen, konden we onder het genot van een Thai Chai ijsthee (zó lekker!) een Grabtaxi bestellen via de app Grab. Dat hadden we in Bangkok al een paar keer gedaan en omdat we geen taxi’s herkenden op straat, leek ons dat een goed plan.
 
Al gauw kwam er een jongedame in haar auto aan en zagen we op de app dat zij onze chauffeur was. Er was verder niets aan of in de auto dat ook maar enigszins wees op ‘taxi’, dus ik begreep ineens waarom we zo lang taxiloos hadden gelopen. Toen we echter eenmaal aankwamen op ons resort (het Anantara à 130 euro per nacht), zagen we hoe mooi Hua Hin kan zijn. Hoewel ik absoluut niet het type ben dat op haar resort blijft hangen, vonden we het er prima vertoeven voor een nachtje. Het was er werkelijk prachtig: overal kleurrijke bloemen, groene bomen, alles zag er tip top verzorgd uit en er was keuze uit zowel een zwembad (met poolbar!) en de zee. In de zee zwom niemand, maar in het bood een mooi uitzicht over de zee.

Hua Hin station
Hua Hin station

Een ander Thailand

Het Anantara verdient verder een blog op zich, dus die komt nog wel, maar ik ben erg blij dat we er even tussenuit zijn geknepen na veel dagen in Bangkok. Het had niet gehoeven, want we vermaakten ons daar goed, maar het is tof om ook even een ander stukje van Thailand te kunnen laten zien aan Colin, want die was er nog nooit geweest. Het is lekker om gewoon even een dag bij een zwembad te hangen en te genieten van de gastvrijheid en de geweldige faciliteiten van het resort.
 
Is het jammer dat we niet meer van Hua Hin hebben gezien? Op zich wel, maar we waren ook niet helemaal in de zonnige tijd van het jaar aanwezig, waardoor we niet heel erg de behoefte voelden om nog een boulevard op te gaan (die er als het goed is wel is). Het was heerlijk met zijn tweetjes op het resort, even weg van de stad, helemaal zen worden. Want dat kon daar heel erg goed: voetjes in het zwembad, een cocktailtje in de hand en genieten van een tropisch paradijs aan de Golf van Thailand.

Hua Hin strand
Hua Hin strand

Een gedachte over “Is Hua Hin een goede optie tijdens een week Bangkok?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.