Hip uit eten in Londen: Restaurant Plateau

Je zou er waarschijnlijk doorgaans niet zo snel terechtkomen: Canada Square in Londen, nabij Canary Wharf. Laatst was ik er met een evenement en hebben we daar met een groep gegeten. Qua locatie een toffe alternatieve aanrader.

 

 

Het is een wat intimiderend restaurant: er lopen hostesses rond in allemaal dezelfde nette jurkjes en er zijn ook mannen die in pak het eten serveren. Het is trés chic en daar moet je wel op ingesteld zijn. Het is niet voor niets gesitueerd in de Zuidas van Londen. Houd je daarvan, zeker in een hippe setting, dan is Restaurant Plateau waarschijnlijk helemaal je ding.
Plateau London Soep
Plateau London Soep

Een restaurant met een uitzicht

Voor mij was het vooral een heel memorabel restaurant door het uitzicht. Je kijkt op het open plein, dat is omringd door hoge gebouwen met lichten. Plateau zelf is vrij laag, maar toch heb je een heel fijn uitzicht. Het enige jammere is dat je het niet zo goed op de foto kunt zetten, omdat er twee rijen ramen met de constructie van het gebouw tussendoor zitten, en zeker in de avond weerkaatst er dan het een en ander. Ook wel weer grappig: je hoeft niet altijd alles op de foto te zetten, soms is het ook fijn er gewoon live van te genieten en het vooral als herinnering te houden in die grijze massa.
 
Het eten was een beetje een ander verhaal. Als vegetariër was ik er in ieder geval niet extreem gecharmeerd van. Helaas, want ik keek er enorm naar uit. De hele dag onderweg (mijn vlucht was geannuleerd, dus ik heb zes uur extra op Schiphol gespendeerd), mijn maagje rammelde. De paddestoelensoep vooraf miste smaak, waardoor het meer een soort paddestoelenbouillon leek. Ook het hoofdgerecht viel iets tegen: normaliter ben ik wel te porren voor een pompoenrisotto, maar de asperge-broccoli die erop lag was niet eetbaar. Hij was zo hard, ik kon er eerst al niet met mijn mes doorheen komen, en later ook niet met mijn tanden. Jammer, want hij was juist zo mooi gepresenteerd.
 

Een mooi drankje

Om me heen zaten de mannen te genieten van een zeer mals stukje biefstuk, dat er heel goed uitzag, maar wel wat vlees-minded was. Er lag eigenlijk vooral een stuk vlees middenin het bord: groenten waren niet echt makkelijk te vinden. Jammer, want ze kunnen juist een stuk vlees zo goed complementeren.
 
Het dessert paste eigenlijk niet helemaal meer in mijn maag, zeker qua omvang niet: een enorm stuk machtige brownie. Hij was lekker, maar eigenlijk kon niemand het meer op na die twee gangen en de nodige drankjes. De drankjes waren goed. De bartender stond regelmatig cocktails te shaken, waaronder een heerlijke long island icetea voor mij, mooi afgemaakt met een gedroogde citrusvrucht. Een plaatje, toch? (zie het grote beeld bovenaan de pagina)
Plateau London Veggiehap
Plateau London Veggiehap
 
Ik zou niet snel naar Plateau teruggaan, maar het is wel een bijzondere gelegenheid mocht je er in de buurt zijn en op zoek zijn naar een goede plek in Londen voor een zakelijk diner.

Een gedachte over “Hip uit eten in Londen: Restaurant Plateau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.