Upcoming: snowboarden in Fins Lapland

“Hee, Laura, willen jullie mee naar Levi?”, dat was de vraag die ze gesteld kreeg via de telefoon van der vader. Een minuut later kreeg ik dezelfde vraag van Laura. Levi? De nieuwe zoon of dochter van je nicht? Een uitnodiging voor de jeansfabriek?

Levi, what’s that?

Levi blijkt in Fins Lapland te liggen, in de gemeente Kittilä en staat bekend om de snow- en skiboardpistes… Snowboarden is niet de lust van m’n leven en ik ben geen proboarder, maar snowboarden… mi gusta! Dat gaan we dan ook een hele week doen in Fins Lapland, ver boven de Poolcirkel. Het wordt koud, het wordt prachtig, het wordt nog kouder en het wordt één al genieten. Samen met Laura de pistes op, genieten van de prachtige uitzichten, foto’s maken voor de Reislist-Instagram, ’s avonds heerlijk in onze blokhut hangen met een kampvuurtje en een bordspel. Daarnaast natuurlijk een drankje drinken; “waarbij we wel een ijspegel van buiten halen om het te koelen”, aldus Laura.

Excursies nog te boeken

Skiën is best prijzig daar, wat spullen huren en natuurlijk is er een skipas nodig. Hoeveel dagen we gaan boarden is nog even de vraag, want er zijn ook genoeg excursies te boeken in en om Levi. Welke dat exact worden moeten we nog goed bedenken, maar dat komt wel goed. Zo denken we eraan om te gaan sneeuwscooteren, of ik misschien, met Laura achterop. Je kunt allerlei huskytochten boeken of heerlijk wandelen, al dan niet met speciale sneeuwschoenen aan. Ook kun je natuurlijk een Noorderlichtexcursie bijwonen, ook bekend als Aurora Borealis.
 
Sommige dingen trekken ons wat meer aan dan andere, want we kunnen ook nog naar het dorp van de Kerstman, een ijshotel bezoeken of daar zelfs slapen. Sommige van deze tripjes heeft Laura op een eerdere trip al gedaan, dus het is even aftasten wat we samen willen doen. Al met al wordt het een heerlijke combinatie van sportief doen, genieten, heerlijk eten en drinken, fotograferen en ons onderdompelen in de rijkdom van de natuur die Levi te bieden heeft! Hei!

Een gedachte over “Upcoming: snowboarden in Fins Lapland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.