Forts Walk op Magnetic Island, Australië

Australië, een prachtig land, waar je weken, maanden of zelfs jaren kunt rondzwerven met de ene na de andere prachtige ervaring. Ik ben er slechts een kleine twee maanden geweest, maar Laura en ik gaan daar zeker nog weleens naartoe. Dat terzijde, als je rondreist, de Noordoost-kust aandoet en in Townsville terecht komt, neem dan de boot naar Magnetic Island om daar een paar dagen te genieten van alles wat dit magische eiland te bieden heeft.

Over het eiland zelf is er van alles te schrijven, wat er te doen en ontdekken is en waar die naam toch vandaan komt. Daar volgen vast en zeker nog meer blogs over op Reislist.nl, maar deze ronde is het tijd voor de forts walk! Misschien weet je het niet, maar ook in Australië zijn er bunkers te vinden die daar aangelegd zijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Je kunt op Magnetic Island een heerlijke wandeling maken langs en door deze forten, een aanrader!

Prachtig uitzicht
Prachtig uitzicht

Korte, mooie, avontuurlijke wandeling

Verwacht geen hike van dagen, je hoeft geen 120 liter backpack te pakken en je hoeft ook niks te plannen, want heel spectaculair is het ook weer niet. Maar een leuke wandeling is het zeker, van een uurtje of anderhalf en we hadden geluk, want de zon scheen (dat doet het wel vaker in Australië trouwens). Je komt langs en door verschillende opstellingen van bunkers die zijn gebruikt in de WOII, variërend van geschutskoepels tot de keuken en uitzichttorens om aankomende vijandelijke troepen van heinde en verre aan te zien komen.

Oude bunker
Oude bunker

Een rugzakje, banaan, JBL-speakertje en twee liter water was wat ik bij me had, evenals twee vrienden en tijdens ons Forts Walks-avontuur zijn we maximaal tien andere personen tegengekomen, we hebben zelfs nog even gebounced in één van de bunkers op muziek van Limp Bizkit met een groepje onbekenden, why not. Daar gaat het natuurlijk helemaal niet om en als je wat wilt leren van de historie van daar, maar ook fan bent van prachtige vergezichten dan moet je zeker naar Magnetic Island.

Jungle en wilde koala’s

Tientallen jaren geleden zaten daar soldaten gestationeerd, werd er gekookt en was er leven in de brouwerij, inmiddels is dat voorbij en heeft het eiland zichzelf weer wat teruggewonnen. De natuur is prachtig, de oceaan is bijna overal te zien met een prachtige weerspiegeling van de stralende zon en je kunt er foto’s blijven maken. Tevens leven er wilde koala’s en waar sommige bezoekers zeggen dat ze er tientallen hebben gezien, was dat bij ons niet het geval. Al klauterend naar beneden was het ook voor mij zo ver, daar zat die, een schattige, wilde, volgroeide, grijze koala! Natuurlijk zijn er wat mooie foto’s geschoten van deze wildling, want je bent er misschien maar één keer.

Wilde koala
Wilde koala

Al met al was het niet voor de die-hards, maar was het wel een wonderschone ervaring. Kwestie van teruglopen naar de auto en weer terug rijden naar onze exotische locatie; even zwemmen, hangen op het strand met een cocktail en de wekker zetten voor om een zonsopgang mee te maken op het strand, maar daarover later meer.

2 gedachtes over “Forts Walk op Magnetic Island, Australië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.