Ontbijten in Antwerpen bij Tinsel: heerlijke broodjes die je niet kunt eten

Ben je op zoek naar een leuk restaurant om te ontbijten in Antwerpen? Tinsel is een ietwat prijzige, maar lekkere aanrader. Het is te vinden op de Sint-Paulusplaats en het is niet enorm groot. Je kunt er niet reserveren, maar als je er aanwaait en er is plek: lekker doen. Er is namelijk voor een groot scala aan diëten wel iets lekkers te vinden.

Antwerpen is een heerlijke stad, letterlijk en figuurlijk. Ik ben er al vaak geweest voor een nachtje weg en ik weet mijn weg er inmiddels goed te vinden. Het verhaal van lange Wapper, de hand die door Brabo de Schelde in werd geworpen, het prachtige Stadhuis met zijn vlaggen, het nog imposantere centraal station en natuurlijk The Chocolate Line (van Dominique Persoone). Ik bezoek deze Belgische stad altijd graag.

Restaurantjes in Antwerpen

Qua restaurantjes heb je zoveel keuze, dat je er volgens mij wel een goede maand mee kunt vullen als het niet langer is, maar gelukkig is er altijd het internet. Misschien is dat ook hoe je op dit blog terecht bent gekomen: je zoekt gewoon een lekker plekje voor een ontbijt, want ja, zo’n hotelontbijt is altijd zo saai. En zeg nou zelf: 15-20 euro betalen voor een chocoladecroissant, een glaasje aanmaaksinaasappelsap en een gekookt ei dat nooit helemaal is wat je zoekt, dat is zonde. Bovendien is het veel te leuk om een stad te verkennen en daar horen ook de restaurantjes bij.

De ondernemers die ik tijdens een weekendje weg besloot te sponsoren, dat zijn Tine Lejeune en Lisa Moens. Zij zijn de breinen achter dit heerlijke ontbijttentje. Ze hebben allemaal moderne ontbijtgerechten die allemaal top zijn. De toast met avocado blijft een favoriet, maar er is ook toast met pindakaas en heerlijke stukjes zonnebloempit. Liever lekkere warme, fluffy pancakes? Of gewoon een sterke bak koffie (of een sterke bak Chai Latte trouwens), het is allemaal mogelijk bij Tinsel.

Ontbijten bij Tinsel

Het is heerlijk om met een elektrisch stepje (die je onder andere via de Uber-app kunt huren) vanuit je hotel naar Tinsel te karren. In België mag dat gewoon, al voelt het een beetje alsof je iets doet wat eigenlijk niet mag, aangezien het in Nederland nog steeds verboden is. Lekker doen hoor, het is niet zo duur als een gewone Uber nemen en het is zoveel meer de moeite waard om lekker buiten de deur te ontbijten dan maar in je hotel te zitten. Hoe vaak raad je mensen nou het ontbijt bij een bepaald hotel aan? Precies.

Doe jezelf dus een lol en ga naar Tinsel, dat heerlijke gerechten maakt die er ook nog eens helemaal niet slecht uitzien op de foto. Ze hebben er echter stickers liggen met een referentie naar het niet maken van foto’s, dus ik weet niet hoe ze er zelf precies instaan. Aan de andere kant is hun eten zo ‘Instagrammable’, dat je bijna niet anders kan dan even snel een kiekje schieten. Sterker nog, het eten is heerlijk en ziet er geweldig uit, maar het makkelijk eten is een tweede.

Of je nou toast met ei bestelt of met pindakaas: het wordt allemaal zo mooi op elkaar gestapeld en gepresenteerd, dat het verder wel heel moeilijk eet. Ik zat in ieder geval binnen de kortste keren onder de pindakaas en mijn reisgenoot kreeg een kleine meltdown omdat zijn beleg en brood bij het snijden niet echt samen bleven. Maar goed, het mag de pret niet drukken hoor, ik vond het hilarisch. En heel lekker dus. Zeker een bezoek waard voor een goed begin van een nieuwe mooie dag in Antwerpen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.