Ook de goedkope huisjes van Landal Sluftervallei zijn top

Overnachten op Texel is duur. Het is zeker als je als koppel op pad gaat eigenlijk nooit goedkoop te doen, tenzij je kiest voor de Stayokay, al vind ik die de laatste tijd sinds corona is begonnen ook aardig aan de prijs. Maar goed, wat als je met vier mensen bent? Dan boek je gewoon lekker een bungalow voor een weekend. Landal Sluftervallei is een perfect park daarvoor en tot mijn grote verbazing zijn zelfs de goedkopere huisjes prima in orde.

Als je denkt aan de goedkope huisjes van Center Parcs, dan denk je al gauw aan die rare groen met oranje kussens, die geelgeschilderde stenen muren en dan die vergeelde lampenkap en weinig comfortabele banken en stoelen. Gelukkig werkt Center Parcs eraan om die huisjes steeds vaker onder handen te nemen. Landal doet hetzelfde. Toen we de Sluftervallei boekten (een zespersoons huisje voor 281 euro in de maand januari), had ik verwacht dat we in een soort van steen gemaakte stacaravan terecht zouden komen, maar het viel alles mee.

Het huisje is enorm schattig.

Landal Sluftervallei

Ik moet erbij zeggen dat we volgens mij een geheime upgrade hadden gekregen naar een achtpersoonshuisje, want we hadden vier tweepersoonskamers en twee koelkasten. Maar ik denk dat de zespersoonshuisjes wel ongeveer hetzelfde design hebben, maar dan kleiner. In ieder geval zaten er in ons huis twee slaapkamers en een losse wc beneden, met daarnaast nog een badkamer. Boven is dan nog één wc en twee vrij mooie slaapkamers, waarvan één masterbedroom met televisie. 

Het interieur is hier en daar wat vreemd gematcht met wat ouderwets houtkleurig meubilair, maar verder ziet het er goed uit: een leuke zithoek met bank om op te zitten, een fijne keuken en dus twee koelkasten (ik kan het niet vaak genoeg zeggen: dat is zo handig). De keuken is niet per se een heel ruime keuken waar je vooral met meer dan twee mensen tegelijk in moet willen staan, maar juist omdat die tweede koelkast aan de andere kant van de woonkamer is, is dat vaak ook niet nodig. 

Gekke fazanten

Fascinerende fazanten

Ons huisje zat aan een watertje en wat daar af en toe gebeurde was hilarisch: ‘s avonds gingen namelijk de fazanten op stok. Ze gingen dan met zijn vijven tegelijk in anderhalve boom zitten, vaak op veel te dunne takjes. Bij een beetje een windhoos (en dat is wel een nadeel aan Texel: de wind is altijd heftig aanwezig), schudde die boom door elkaar en zaten wij tegen het raam geplakt, volop in spanning of er niet een fazant in het water zou storten. 

Zelf zijn we wel in het water gestort, maar niet dat van het vijvertje. Dit park heeft namelijk een zwembad. Het is vrij klein, maar er zit een stroomversnelling in, een pierebad, een bubbelbad, een glijbaantje en… er is aquagym. Ik heb me nog nooit zo dik gevoeld als toen ik jumping jacks in het water deed, maar het was wel erg leuk om te doen. Toch even sporten op zondagochtend half 10. Je doet een half uurtje even je best en je hebt toch het gevoel dat je er een uur sporten op hebt zitten, zeker als je zoveel mogelijk onder water doet. Landal geeft je er ook allerlei attributen voor: waterdumbells, een plankje en zo’n stengel, waarbij je steeds andere oefeningen moest doen. En dat helemaal gratis: super toch?

Heerlijk Landal-park op Texel

Wat ook leuk is op het park van Landal, dat is het restaurant. Het ziet er erg leuk uit en aan de drukte te zien kon je er ook goed eten. Dat hebben we niet gedaan: wel hebben we er lekker een potje gebowld. Voor 25 euro kun je voor een uurtje een bowlingbaan huren en hoewel het wat klein is opgezet, kun je er goed terecht voor een uurtje plezier. Het is ook een vrij snelle baan, dus je hoeft niet lang te wachten voor je weer kunt gooien. Het personeel komt af en toe vragen of je nog drankjes wil en zo heb je een leuk avondje uit op je park. Er is ook een midgetgolfbaan, maar daarvan was ik niet heel erg onder de indruk: bovendien was het weer er ook niet naar. 

Landal Sluftervallei is het meest noordelijke bungalowpark op Texel, maar het is het ritje op het eiland zeker waard: het is misschien het goedkoopste park, dat zie je er echt niet aan af. We hebben het enorm naar ons zin gehad in ons huisje, met de dichte haard aan, kijkend naar die idiote fazanten die zich met man en macht vasthielden aan hun takken, en we hebben heerlijk samen gegeten aan de grote tafel in de keuken. Een dikke aanrader dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.