Erfgoed Bossem: een charmant hotel in Twente, mét koeien

Als je door de corona niet zo makkelijk naar Duitsland gaat, dan vind je in Twente the next best thing. De omgeving is enorm mooi, je kunt er heerlijk slapen en goed eten. Plus: T-Mobile appte me zelfs om me welkom te heten in Duitsland. Als je in de buurt bent van Lattrop, kies dan voor een nachtje in Erfgoed Bossem. Dit is waarom.

Toen ik op zoek ging naar een leuk hotel in Twente, had ik dat vrij snel gevonden. Erfgoed Bossem heeft namelijk ten eerste vrij veel ruimte, ten tweede ook grappige kubussen om in te slapen en ten derde hebben ze blijkbaar een goede deal met Booking.com, want ik bleef ze maar tegenkomen. De kracht van herhaling is bewezen, maar ik heb er zeker geen spijt van dat ik hier heb geboekt: integendeel.

Romantisch Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem

We kwamen helaas wat laat aan, al konden we daardoor in het donker wel genieten van de sfeervolle verlichting. En de spannende geluiden die uit de stal bleken te komen, want dit niet alleen van de buitenkant een soort boerderij, het is er echt eentje! Naast het boerderijhotel ligt een stal met allemaal fluffy koeien. Als je heel voorzichtig aan komt, dan kun je ze aaien. Over het algemeen staan de koeien overdag op het land, maar ‘s avonds zijn ze blijkbaar lekker op stal te vinden. Ik vind zelf koeien heerlijk ruiken, maar als je bang bent voor geurtjes in je hotelkamer: die hebben wij niet geroken hoor. 

Fluffy koeien, ik heb niets te veel gezegd

Boerderijhotel

Als je het hotel binnenloopt, dan loop je eigenlijk een oude boerderij binnen. Een prachtige boerderij met een grote open ruimte waar mensen gezellig kunnen zitten bij een haardvuur, of iets lekkers kunnen drinken uit de koelkast. We waren er op een avond dat er niemand anders was, dus we hadden het rijk alleen, maar we zijn eigenlijk vrij snel onze kamer ingedoken. Die was namelijk van alle gemakken voorzien: heerlijke bedden, een geweldige knusse inrichting én een badkamer met stoomcabine.

De kamer voelt enerzijds wat kelderachtig, en anderzijds heel ruimtelijk. Ik vond het heel knus en voelde me er direct thuis. Sowieso is de boerderij zo prachtig, dat het gek zou zijn geweest als de kamers dat niet ook waren. De badkamer is ook prima in orde, zeker dankzij die stoomcabine. Hoewel ik de eucalyptusgeur een beetje miste, was het verder een heerlijk apparaat met een douche die nog extra straaltjes heeft die je zelf kunt instellen op dat ene pijnlijke spiertje in je rug. Zo fijn! Er ligt ook een vrij duidelijke uitleg bij, dus je kunt zelf aan de slag met de stoomcabine. 

Je doucht dus ook in de stoomcabine

Ontbijten met kaas

Na een nacht heerlijk te hebben geslapen, mochten we aanschuiven aan het ontbijt. Op verzoek was dat vegetarisch en daar was netjes rekening mee gehouden. Het enige wat ik wel lastig vond, was dat ze bijvoorbeeld al yoghurt in bakjes hadden gedaan en netjes hadden klaargezet. Hoewel een ontbijttafel er daardoor wel heel overdadig uitziet, vind ik het zonde, want ik eet eigenlijk nooit yoghurt, zeker niet als er zoveel brood is als er was, waardoor ik dan bang ben dat het wordt weggegooid. Ik zou het helemaal niet erg vinden als ze vroegen wat we wilden eten bij het ontbijt, zodat er iets specifieker kan worden voorbereid (wat dan hopelijk ook minder werk kost). 

Verder niets dan lof over dit hotel. Het ontbijt was heerlijk met gekookte eitjes, kaas (natuurlijk!), suikerbrood en een goede croissant. De presentatie was ook erg mooi, zoals je kunt zien op de foto’s hier in dit stuk. Dat we ook nog de aparte zaal voor onszelf hadden, maakte het helemaal bijzonder. Met een uitchecktijd van 11:00 uur waren we ook erg blij, omdat we ook pas om half 11 weggingen vanwege een activiteit die gepland stond. Sowieso zijn ze bij Erfgoed Bossem enorm gastvrij. Ze zitten niet de hele tijd op je lip en geven je precies de juiste hoeveelheid persoonlijke aandacht, waardoor je je heel welkom voelt. 

Een perfect ontbijt

Heerlijk overnachten

Deze overnachting in Erfgoed Bossem kostte 105,50 euro en dat is wat mij betreft een heel prettige prijs voor een hotelkamer met heerlijke bedden, een stoomcabine, een geweldig ontbijt en de mogelijkheid om toch even een koe een aai over haar snuit te geven. Er is een heel welkome, ontspannen sfeer en ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik hier heb geboekt, ook al is het wel een flink eind rijden vanuit Noord-Holland. Absoluut een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.