Corona? Een goed moment om je PADI-duikbrevet te halen

Elke keer dat ik op reis ben in een tropisch oord, dan denk ik: ik wil zo graag mijn duikbrevet halen. Toch is het er nog niet van gekomen. Hoewel veel mensen denken: dat doe ik wel een keer op vakantie, wil ik het liever in Nederland doen. Zeker nu er zoveel restricties zijn door corona, is het een goed moment om daar nu mee te beginnen. Zo ben je toch nog een beetje met reizen bezig.

Natuurlijk kan het op dit moment niet, maar als de maatregelen ooit weer versoepelen, dan is de kans groot dat je wel in een zwembad mag rondhangen en niet direct op vakantie mag gaan. Reden genoeg dus om te beginnen met het halen van je duikbrevet in Nederland. Met zo’n brevet, ook wel bekend als PADI, kun je op allerlei plekken in de wereld gaan duiken (als reizen eenmaal weer is toegestaan).

PADI-duikbrevet halen

Ik heb ooit wel eens een introductieduik gedaan en dat was erg tof. Het ging lekker, ik werd er niet benauwd van -wat ik van tevoren wel verwachtte- en het smaakte zeker naar meer. Vandaar dat ik hoop binnenkort misschien wel met mijn duikdiploma te beginnen (al wil ik eerst mijn rijbewijs halen, wat ook dankzij corona inmiddels een soort gebed zonder einde begint te worden).

Om meer te leren over duiken kun je het PADI Open Water Diver-handboek erop naslaan, dus je kunt ook nu je even niet welkom bent in zwembaden toch alvast beginnen met de voorbereiding. Zo kun je ook meteen bedenken welke duikuitrusting je graag zou willen en wat hier ongeveer de prijzen van zijn. Je kunt ook meteen leren welke handsignalen er allemaal zijn en zo kun je zonder dat je ook maar een druppel water hebt aangeraakt toch veel weten over duiken. Dat gaat je zeker helpen als je eenmaal wel te water gaat.

padi halen

Van theorie naar praktijk

In de lessen zal je meer leren over hoe je drijft, hoe je je duikuitrusting aandoet, hoe je water uit je masker krijgt en hoe je duiken zo veilig mogelijk houdt. In de les zal je eerst binnen duiken en later naar buiten gaan, omdat je dan goed de wereld onderwater kunt ontdekken. Natuurlijk is zoiets veel charmanter op een plek waar allerlei tropische vissen zwemmen, maar in Nederland kom je waarschijnlijk hoogstens een snoek of een kwal tegen.

Ik word in ieder geval erg blij van het alleen al uitzoeken wat er zoal nodig is en kan, plus natuurlijk naar welke plekken ik zou willen. Het duurt nog wel even voor ik echt voor mijn duikbrevet zal gaan, maar mocht je je in deze coronatijden vervelen en reizen erg missen, dan is dit misschien wel een leuke activiteit om in je eentje of met je partner of een vriend(in) te ondernemen, juist nu het leven even wat minder leuk is door alle maatregelen. Uiteraard moeten we daarvoor eerst zorgen dat we corona zodanig in toom krijgen dat de zwembaden weer open kunnen. Fingers crossed! Hoewel, daar moet je mee oppassen, want in de duikwereld betekent het dat je kabel waarschijnlijk in de knoop zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.