Koud in Londen? Haal warme chocolademelk bij Dark Sugars

Helaas, ik ben natuurlijk niet net nog in Londen geweest, maar gelukkig kom ik er inmiddels wel zo’n twee keer per jaar. Of in de warmte tijdens Londen Carnival, of in de kou om een techevenement bij te wonen of simpelweg te kerstshoppen (pro-tip: christmas crackers mogen niet mee als handbagage!). Als je in Londen bent, of het nu koud is of warm, ga naar Dark Sugars.

Dark Sugars is een chocolatier die vooral bewondering heeft voor de roots van de chocolade. Waar liggen de wortels van de specifieke cacao die is gebruikt? Er wordt veel gebruikgemaakt van aardse kleuren en je ziet in de mooie winkel honderden truffels die op open en in grote schalen worden gepresenteerd. Het is moeilijk om ervan af te blijven.

Dark Sugars, Londen

Dark Sugars

Neem vooral een zakje truffels mee, maar kies om even lekker op te warmen (of omdat je simpelweg een zoetekauw bent zoals ik) niet voor eetbare chocolade, maar voor de drinkbare variant. De presentatie van de warme chocolademelk van Dark Sugars is namelijk fenomenaal. Allerlei chocoladestokken en schilfers worden in een bekertje gezet en daar wordt warme melk bijgeschonken. 

Het toffe is dat het er geweldig uitziet, maar ook nog heel goed past bij de natuurlijke vormen en kleuren die je in de rest van de winkel ziet. Dat is niet zomaar een hipsterding: deze door een vrouw gestartte chocoladewinkel is gestart door Nyanga, een vrouw die jarenlang onderzoek deed in Zuid-Amerika en West-Afrika naar onder andere de cacao op een plantage van haar familie. 

Een beetje booze hoort erbij

Goede chocolade in Londen

Samen met haar man, die ze op een van haar cacaoreizen tegenkwam, is ze Dark Sugars begonnen. In 2013 startte deze winkel, die je kunt vinden op de Londense Brick Lane. Wat ik er fijn aan vind, dat is niet alleen de heerlijke chocolade en het mooie oorsprongsverhaal van deze winkel, maar ook dat het niet meteen een hele keten is geworden. Het is één winkel die het heel goed doet en die je echt kunt koesteren in dat grote Londen met al zijn ketens. 

Sowieso is Brick Lane trouwens fantastisch. Ik kwam Dark Sugars tegen bij de Free Food Tour van Londen en daarin gingen we onder andere naar andere plekken op die befaamde Brick Lane. Je kunt er bovendien geweldige foto’s maken van grafitti. Het is dus wel een beetje een hippe wijk, maar tegelijkertijd is het niet zo druk dat het niet meer charmant en leuk is. Bovendien zal je tijdens een bezoek aan Londen genoeg andere type straten tegenkomen (de hele toeristische, de rare rustige zijstraten, de pub-straten, het zakelijke district, enzovoort), waardoor Brick Lane vooral een verrijking zal zijn van je citytrip.

Het is zo mooi om te zien: bijna zonde om te drinken

Goede sfeer

Zeker als je daarbij die heerlijke chocolademelk naar binnen giet, die niet alleen heel erg lekker is, maar dus ook heel Instagrammable. Wat echter het belangrijkste is, dat is dat hij is gemaakt door mensen die echt van chocolade houden en hun liefde op een fijne manier overdragen. Je zal je waarschijnlijk zo welkom voelen bij Dark Sugars Londen, dat je niet meer weg wil. Maar ja, dat is sowieso een effect dat Londen op mensen heeft. Op mij wel in ieder geval: ik kom steeds weer terug.

Ik krijg er meteen weer zin van in winterweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.