2008: Toen Starbucks nog een luxe was

In 2008 maakte ik een rondreis door Amerika, van de Oost- naar de Westkust. Een dure georganiseerde reis met allerlei excursies en entree voor bezienswaardigheden inclusief. Hier en daar ook een diner, lunch of ontbijt, maar het overige eten, snacks en drankjes onderweg natuurlijk voor eigen rekening.

Starbucks was wel een luxe en daar haalden we dan ook soms een heerlijke koffie. Het was wat prijzig misschien, maar dat weet ik niet eens meer, maar dat mocht ook wel. Starbucks was namelijk een luxe, zo heel af en toe zo’n heerlijke warme (of natuurlijk koud) als je dat wil, drankje is simpelweg genieten.

Het bedrijf is in Amerika gestart in de jaren ’70 en was dan ook allang en breed bekend toen ik er was. Op nagenoeg elke straathoek was Starbucks daar te vinden, normaal voor daar, maar voor Nederlandse begrippen zeker niet. Ik kende de toko vast wel, maar dat durf ik niet meer met zekerheid te zeggen.

Starbucks
Genieten van Starbucks in 2008

Inmiddels is de Starbucks ook in Nederland flink ingeburgerd en dat vind ik gewoonweg zonde. In de grote steden, bij tankstations of op Schiphol is het Starbucks, Starbucks, Starbucks. Om nog maar niet te spreken over alle drankjes met een stempel van de koffieketen in de supermarktschappen.

Toen de keten op kwam in Nederland was het een luxe om een drankje bij de Starbucks te halen, maar inmiddels word je er simpelweg mee doodgegooid. Zo’n prijzig drankje halen is prima, maar voor mij alleen als het enigszins exclusief is. Die exclusiviteit heb ik inmiddels zelf bepaald. Alleen op Schiphol al wachtend op een vlucht, haal ik nog zo’n heerlijke White Chocolate Mocha.

Wanneer ik daar dus weer van kan genieten? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.