Boek in je koffer? Neejoh een e-reader!

Ik leef op het internet, ik werk veelal online, lees daar veel en dat doe ik uren per dag. Ik stream muziek, kijk films, m’n laptop zit altijd in m’n rugzak en anders ben ik wel connected via m’n smartphone. Maar boeken… die lees ik bijna nooit meer.

Boeken zijn aan de prijs, wat an sich prima is, maar heb ik een boek gelezen dan ben ik er veelal wel weer klaar mee. Datzelfde geldt voor films dus hier staan ook weinig fysieke blu-rays. Vroeger had ik gewoon een abonnement voor de bibliotheek, maar met de tijd werd het lezen steeds minder en minder.

Althans echte fysieke boeken dus. Toch kriebelde het de laatste tijd steeds meer en meer, maar ik zou geen Colin zijn als er geen digitaal tintje aan moet zitten. Daarom was de keuze al snel gemaakt en raden hoeft natuurlijk niet: een e-reader! Uiteraard even op het internet rond gekeken en een mooie keuze gemaakt.

Niet het goedkoopste instapmodel, maar ook niet de duurste, want dat is ook overdreven. Kostte 130 euro, maar met een een mooie deal (en nee, geen Black Friday) was dat nog maar negen tientjes. Een originele bookcover erbij met 25 procent korting en al met al een fijne combinatie voor de boeken.

Zo’n digitaal boek is een bestandje van een paar MB, zet je via een kabeltje of draadloos op dat apparaat en lezen maar. Je ziet de covers, je kunt filteren op genres of bijvoorbeeld schrijver en je hebt er gewoon tientallen in je pocket. Kies de grootte van de letters, het lettertype en hop lezen maar. Je kunt er ook PDF’s op checken enzo, leuk voor handleidingen of bijvoorbeeld magazines.

Maar het is tijd om te stoppen met bloggen nu, Stephen King wacht op me…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.