“Overuren moeten opgemaakt zijn voor het einde van het jaar”

Het is inmiddels half november en ik kreeg afgelopen week mail van werk, over overuren, verlofuren en vakanties en dergelijke. Afgelopen jaar weinig tot geen vrij genomen, dit vanwege het welbekende coronavirus en een pittige knie-operatie.

Als ik niks kan doen, hoef ik ook geen vrij, want thuis zit ik al genoeg in deze donkere tijden. Maar er werd even gesteld dat gemaakte overuren voor het einde van het jaar opgemaakt moeten worden. Leuke regel natuurlijk, maar hoe ik dat moet gaan doen, ik heb werkelijk geen idee…

Verschillende andere collega’s hebben hier en daar al wat vrij staan, wat niet te combineren valt. Ook komen er wat drukke periodes aan, waarbij even vrij nemen ook niet bepaald kan. Met kerst of bijvoorbeeld oud en nieuw werk ik juist, zodat andere collega’s vrij kunnen zijn, oftewel ik ga gewoonweg nog meer overuren maken dit jaar…

Dan kun je nog wat uren uit laten betalen, maar dan krijg je ook twee knaken en een Bounty voor, oftewel ook dat zie ik zeker niet zitten. De vraag staat trouwens uit hoe ze dit op m’n werk voor zich zien, want naar mijn mening is dit vrij onmogelijk…

Herkennen jullie je hierin en hoe hebben jullie dit opgelost?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.