Vijf manieren om jezelf reislustig te houden tijdens corona

Je zit nu al een half jaar thuis te werken, geen zicht op een vakantie, geen zicht op nieuwe werelden ontdekken. Het is iets om troosteloos van te worden. Aan de andere kant moeten we goed voor onszelf zorgen en -eerlijk is eerlijk- kan de aarde ook wel een beetje minder uitstoot gebruiken. Ik heb regelmatig een soort mental breakdown over niet kunnen reizen, maar er is een hoger doel hier en daar moeten we de focus op houden. Dat wil echter niet zeggen dat we niet af en toe mogen dromen. Op deze vijf manieren kun je jezelf toch reislustig houden, ondanks corona.

Google Maps

Het is een beetje gek, maar met Google Maps en Streetview kun je toch naar een plek op de wereld reizen, vanuit je luie stoel. Ff een ‘wandeling’ maken op Hollywood Boulevard in LA? Het kan gewoon. Ik doe het vaak, juist die plek, omdat ik daar ooit ben gespot door de auto’s van Google, dus ik was een tijdje op Maps te zien nabij het Egyptian Theatre. Er is echter veel meer te bekijken: de kleine straatjes van een Italiaans stadje, toeristische bezienswaardigheden in Azië: Google heeft bizar veel gedeelten van de aarde in detail in kaart gebracht: pluk daar -gratis- de vruchten van!

Reizen plannen

I know, dit advies is een beetje gevaarlijk, want voor je het weet druk je op de knop en heb je het geboekt. Probeer dan ook niet al te makkelijke vakanties te plannen, maar juist reizen met wat meer uitdaging. Hoe zou jij bijvoorbeeld een reis naar alle staten van de VS aanpakken? Welke ronde zou je maken als je toch nog in India kunt komen straks? Welke dieren wil je per se zien op je safari? Deze dingen bepalen, onderzoeken en uitstippelen is een groot deel van de voorpret van reizen. Hoewel je nu niet daadwerkelijk ook de reis begint, kan het geen kwaad om vast blij te worden van alles wat mogelijk is, toch?

Reisfoto’s bekijken

Je weet dat je van foto’s vaak nostalgisch wordt: je wil terug naar die tijd. Dat geldt op zich ook voor reisfoto’s, maar naast die hunkering naar hoe het toen was, is het ook mooi om jezelf even toe te staan dat gevoel te krijgen wat er bij die vakantie hoorde. Zet bijvoorbeeld de muziek aan die je toen luisterde, of probeer iets te koken dat je toen veel at. Zo kun je jezelf die prachtige reis even laten na-ervaren. Plus, je kunt er nu waarschijnlijk fysiek niet naar terug, dus je hoeft je ook niet melancholisch af te vragen waar die mooie tijden zijn gebleven: die zijn er nog steeds in je hart, je moet ze af en toe gewoon even opzoeken en koesteren.

Reisblogs volgen op social media

Volg je ons al op Instagram? Wij, maar ook een heleboel andere reisblogs, kunnen je inspiratie bieden voor als reizen weer mag, maar ook zijn veel blogs nu met andere leuke initiatieven begonnen nu reizen even niet gaat. Er zijn bijvoorbeeld mensen die hebben besloten hun eigen land eens flink onder de loep te nemen: welke leuke bezienswaardigheden heeft Breda bijvoorbeeld? En hoe is de Zaanse Schans eigenlijk als je Nederlandse toerist bent? Er zijn zoveel leuke mensen te ontmoeten die reisblogs bijhouden en dezelfde passie hebben als jij: volg ze!

Games spelen

Het helpt mij natuurlijk dat ik gamejournalist ben, maar ook als je niet heel erg hardcore gamet dan kun je enorm genieten van videogames. Je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken: de moeilijkheidsgraad van de meeste spellen is aanpasbaar. Games waarvan ik denk: wow, het lijkt wel alsof ik een mooie reis naar het buitenland hebt gemaakt, dat zijn onder andere: Far Cry 4, Sleeping Dogs en Super Mario Sunshine. Alle drie totaal verschillende games en omgevingen, maar ze voelen net alsof je even bent weggeweest.

Goede virtuele reis!

Een gedachte over “Vijf manieren om jezelf reislustig te houden tijdens corona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.