Heerlijk struinen: supermarkten in het buitenland

Op vakantie of tijdens een werktrip moet er uiteraard ook gegeten en gedronken worden. Dat kan in allerlei tentjes en restaurants, maar als je ergens wat langer bent dan is een eigen voorraadje ook wel fijn. Een supermarkt bezoeken in het buitenland is vaak ook een heerlijke aangelegenheid en dit is waarom.

Ja een supermarkt, wat is daar nou over te vertellen? Over een bezoekje in eigen land weinig interessants. Vaak ga je naar dezelfde supermarkt om de hoek en weet je precies waar alles ligt. Ga je naar een andere buurtsuper in Nederland, dan is de opzet ook veelal hetzelfde, je vind er dezelfde producten en ook dat is allemaal niet echt denderend.

Het wordt echter veel leuker als je in het buitenland eens gaat struinen in een supermarkt, maar dan ligt het ook wel aan welk land. De Lidl in Duitsland of de Carrefour in België, zijn natuurlijk leuk en je vind er zeker wel wat andere producten, maar nog leuker wordt het in supermarkten aan de andere kant van de wereld.

Zo is bijvoorbeeld Thailand natuurlijk geweldig, want aardappelen, sperziebonen in pot of een leverworst ga je daar niet vinden, maar wel schappen vol met (voor ons) aparte producten. Wat het geheel nog een stuk leuker maakt is natuurlijk de taal. Beschrijvingen zijn niet te lezen, ook wat voor producten het precies zijn is onbekend en het is dus vooral plaatjes kijken. Dat is ook het geval bij landen zoals Polen of Finland, love it.

Supermarkt

In bijvoorbeeld Amerika, Australië of Canada boodschappen doen is ook leuk, ondanks dat Engels wat makkelijker te lezen is. Vaak vind je daar producten die je niet kent, maar wel herkent. Zo spotte ik in Canada uien van een kilo per stuk, kun je Lays-chips kopen in heel veel andere smaken dan hier worden verkocht bent en hetzelfde geldt voor heel veel andere producten.

Ook grappig om te checken zijn candybars. Vaak kun je allerlei variaties kopen, maar natuurlijk ook merken die je nog nooit gezien hebt. Een van m’n vrienden koopt bijvoorbeeld altijd wat repen en ander snoep als die in het buitenland is, voor z’n kleine neefje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.