Politiek verslaggever en presidentsverkiezingen in Amerika

Een blog over politiek, wie had dat nou verwacht op Reislist.nl? Ikzelf ook niet hoor, ik geef er weinig om, zowel Nederlandse als buitenlandse politiek. De presidentsverkiezingen in Amerika vind ik dan altijd wel weer interessant om wat bij te houden, maar aankomend jaar gaat dat heel anders verlopen door de coronapandemie.

Of Trump ooit president had moeten worden en of hij nog een termijn Amerika moet regeren, geen idee. Daarvoor volg ik die politiek ook te weinig, maar de link naar onze reisblog ligt ‘m vooral bij het inreisadvies vanuit het buitenland voor de Verenigde Staten. Niet alleen jij, ik of Laura kunnen de oceaan niet over vliegen voor een bezoek, maar ook alle politieke verslaggevers.

Of je het nou boeiend vindt of niet, de presidentsverkiezingen in Amerika zijn het grootste politieke event van de vier jaar. Nagenoeg elke nieuwszender wereldwijd stuurt daar tig verslaggevers voor naartoe. En stel dat je zo’n verslaggever bent, jarenlang van alles hebt verzameld qua informatie en je daar dan niet vanuit Amerika verslag van mag doen. Het lijkt simpel gezegd, erg zuur. Daar zit je dan met je polls, feitjes, toespraken en achtergrondverhalen.

United States Marine Corps War Memorial
United States Marine Corps War Memorial

Natuurlijk kun je die ook vanuit Nederland presenteren en nieuwszenders zullen dat ook zeker doen. Natuurlijk maken nieuwszenders ook gebruik van lokale respondenten en natuurlijk kunnen we het hier en in andere landen goed volgen. Toch is ook dat evenement in 2020 weer iets wat de boeken ingaat als ‘anders dan normaal’, door de uitbraak van het coronavirus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.