Niet bijzonder, wel zeer gewenst: de tapas van Elexito in Marseille

Hoewel het in Nederland de meest gegeten keuken schijnt te zijn, is het ons gelukt om tijdens ons verblijf in Marseille 0 keer Frans te eten. Niet alleen omdat we totaal geen behoefte voelden om uitgebreid te gaan tafelen, maar ook omdat het vaak wat duurder is. Betaalbaar eten konden we gelukkig in veel andere restaurants, waaronder Elexito in de wijk La Timone.

Toen we in Marseille aankwamen, hadden we wat problemen met onze AirBnb (lees: die ging niet door…), waardoor we onze middag spendeerden in 45 graden met een zware rugzak, op zoek naar een plek om de komende drie nachten te slapen. Een betaalbare plek… Die was niet makkelijk te vinden, waardoor we uiteindelijk uitkwamen in de wijk La Timone en verbleven in een ietwat overpriced hotel. Balen. En de wijk was matig. Weinig interessant, vooral bekend door een enorm ziekenhuis dat er te vinden is, maar het heeft hier en daar een paar hotels: een Ibis, het B&B waar wij verbleven en nog eenzelfde type hotel.

Het was een weinig inspirerende buurt, maar na een uur lopen met een zware tas in hitte naar een hotel waar we allebei niet per se helemaal achterstonden, wilden we niet weer helemaal de hort op. Gelukkig zat er om de hoek van ons hotel een tapas-eettentje genaamd Elexito. Aangezien alle restaurants in Marseille zo’n beetje opengaan om 19 uur, waren we zelfs nog voor Elexito opende al bij de deur. We waren de enige, en dat zouden we ook blijven.

We hadden het restaurant voor ons alleen
We hadden het restaurant voor ons alleen

Niet dat dat erg was, want gelukkig lieten de twee serveerders ons prima met rust. Ze zaten niet de hele tijd naar ons te kijken of het op andere manieren ongemakkelijk te maken dat we daar met zijn tweeën op ietwat ongemakkelijke krukken zaten. Het was eigenlijk wel heel ontspannen, wat natuurlijk ook klassiek is voor tapas: lekker laid back. Doe maar rustig aan.

Daar waren we helemaal aan toe, dus we zaten eigenlijk heel prima daar. Wat ook enorm hielp, is dat we via LaFourchette (TheFork, voorheen Iens) voor de helft van de prijs konden eten. Dat was ook ergens wel terecht, want het eten was niet van zulke hoogstaande kwaliteit dat ik er graag het volle pond voor had betaald. Marseille is een dure stad, mensen. En wij zijn het type reizigers dat vooral blij wordt van betaalbaar genieten van wat de wereld ons te bieden heeft.

Elexito houdt het simpel
Elexito houdt het simpel

Overigens weinig ten nadele van het restaurant: de service was perfect en dit is meer een soort wijnbar/drankjeslounge dan dat je er echt komt om te tafelen. Bovendien was het eten prima: wat kaaskroketjes, bruscetta en aardappeltjes. De serranoham was prachtig en zoals je hieronder kunt zien was er ook goed gedacht aan de presentatie. Het eten was prima, vooral voor de prijs die we ervoor betaalden, maar ik was vooral gecharmeerd van Elexito omdat het personeel ons met rust liet wanneer dat gepast was en omdat het eten op mooie wijze werd gepresenteerd.

Is het dé hotspot van Marseille of dé tip om betaalbaar te eten? Sowieso niet als je de volle prijs betaalt. Maar, als je zoals wij helemaal af bent en gewoon even simpel iets dichtbij je hotel wil eten, dan is Elexito eigenlijk best een heel lekker plekje in het verder niet heel volgestampt met restaurants zijnde La Timone. Zeker als je ook nog wel van een lekker drankje of cocktail houdt, dan kun je je prima vermaken bij dit bijzondere buitenrestaurantje.

Ziet er prachtig uit, toch?
Ziet er prachtig uit, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.