De slechtste pizza van Nîmes

Zoals Colin al schreef, waren we laatst in Nîmes voor een concert in een amfitheater. Weer eens wat anders. Ik was erg opgelucht dat onze AirBnb in Nimes zo fijn was, maar om daar nou ook te gaan koken, dat ging ook wat ver. We zouden voor het concert op een toeristisch pleintje wel even een pizza eten. Nu weet je meestal wel dat je niet veel moet verwachten, maar deze pizza was wel heel slecht.

We waren er al langs gelopen, want ik was erg onder de indruk van een enorme palmboom die midden op het plein staat. Verder was er ook een Amorino ijssalon, dus daar had ik natuurlijk ook mijn zinnen al op gezet. We wisten niet zo goed wat te doen qua eten: ik wilde eigenlijk ergens lekker goedkoop eten met Le Fourchette, oftewel The Fork, oftewel Iens, want dat hadden we enkele dagen eerder ook gedaan, maar dan moesten we meteen een drie-gangenmenu eten en dat kon pas om 19 uur, wanneer de meeste Franse restaurants pas openen.

L’Aventure is niet te missen

Dat was voor ons concert niet echt een optie, waardoor we ervoor kozen om dan even voor de toeristische optie te gaan. We namen plaats bij L’Aventure, waar wel wat andere tafeltjes bezet waren, maar het ook niet helemaal afgeladen was. Geen probleem, we dachten dat het misschien wat duurder en toeristischer was waardoor andere mensen voor iets anders kozen. Dat klopt ook, maar helaas was het ook duur in de vorm van overpriced.

Dit is hem dan, de slechtste pizza in Nimes
Dit is hem dan, de slechtste pizza in Nimes

Je ziet hem hierboven, de pizza die we kregen. We besloten samen een pizza te delen, omdat we niet zoveel trek hadden en dit al 14 euro was. Bij de Pizzabakkers in mijn woonplaats eet ik met liefde -en gemak- in mijn eentje een pizza van 14 euro, maar het was zo heet, er was niet zoveel trek. En we hadden al wat kersenbier op, dus dat geeft ook al een gevuld gevoel. In ieder geval besloten we te delen, wat betekende dat Colin niet voor iets met vlees of vis kon gaan. We gingen simpel voor een margherita, waar olijven op zouden zitten.

“Pizza”

Hoewel je hierboven ziet dat de olijven er al niet al te fantastisch uitzien (of indruk maken door aanwezigheid.. not really), zie je niet voldoende dat het deeg dat voor deze pizza is gebruikt gemaakt is van iets dat doet denken aan gerecycled papier. Het was echt niet lekker. Ik was teleurgesteld, want als ik iets fijn vind aan pizza, dan is het wel alles eten behalve de korstjes, om die vervolgens in olijfolie en zout te dopen en alsnog soldaat te maken. Helaas… Dat ging niet gebeuren. De tomatensaus proefde ook alsof die al veel te lang in het kleine ijzeren blikje zat en ook de kaas was weinig bijzonder. Een enorme teleurstelling dus, hoewel we er gelukkig wel een beetje op waren ingesteld.

Gelukkig was het stadje erg mooi, de AirBnb erg fijn en het concert fantastisch, want L’Aventure in Nimes was dat in ieder geval niet, hihi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.