Stroom in de trein; FLIRT’en in de tweede klasse

Als je enkele jaren geleden eerste klas reisde in een trein van NS in Nederland, voelde je je misschien nog een beetje elite. Lekkere stoelen, iets ruimer dan de tweede klasse én je had veelal de beschikking over een stopcontact. Tegenwoordig is de eerste klasse in niet alle treinstellen meer even mooi wat mij betreft, maar stroom, ja dat is er vaak weer wel. De FLIRT van NS biedt echter een fijne bijkomstigheid voor mensen die als het normale ‘klootjesvolk’ met de tweede klasse reizen: een USB-poort én een stopcontact.

Ik reis wel vaak lange stukken met de trein, voornamelijk voor werk. Laptopje in de rugzak, telefoon mee, powerbankje en klaar. Filmpje kijken op de laptop lukt makkelijk een treinrit en voor even werken is de accu ook wel prima, maar soms is het toch wel handig om even wat op te kunnen laden. Telefoon zit maar halfvol terwijl je nog een rit voor de boeg hebt, laptop is gisteren niet opgeladen en lust ook wel wat stroom of even je powerbank bijladen – omdat het kan – is ook wel fijn.

Stroom in de trein; FLIRT'en in de tweede klasse
De FLIRT van NS

In de tweede klas kon je echter nooit stroom vinden, want dat was voorbehouden aan de eerste klas, tot de FLIRT. Deze werden vanaf 2016 geleverd en dat zijn de nieuwe sprinters, die je misschien al wel gezien hebt. Ze bevatten toiletten, een funky interieur wat er wat mij betreft leuker uitziet dan dat het functioneel is en genoeg mogelijkheden voor stroom in de tweede klasse. Een USB-poort en een stopcontact zijn onder elke twee stoelen te vinden, zodat je al je gear makkelijk kunt opladen. Afgelopen weken was mijn normale rit wat anders dan normaal vanwege werkzaamheden, waardoor ik ook een uurtje in zo’n sprinter zat. Hoewel ik veel reis, zit ik niet vaak in zo’n hipstertrein, dus dan is best wel handig.

Stroom in de trein; FLIRT'en in de tweede klasse
Stroom genoeg in de tweede klasse

Of het nodig is, is misschien de vraag, maar ik vind het wel een fijne verwelkoming, kom maar door NS in alle treinen! Wat jij?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.