Griekenland: walhalla voor vegetariërs

Het is op sommige vakantiebestemmingen een enorme uitdaging om vegetariër te zijn. Ik eet geen vlees en geen vis, wat inhoudt dat men in sommige landen simpelweg geen idee heeft wat ze met me aanmoeten. Japan is daar een goed voorbeeld van, maar bijvoorbeeld ook Frankrijk is niet per se ideaal als vegetariër. Griekenland daarentegen, daar kun je goed terecht.

Ik heb het nu puur over vegetarisch eten, want als veganist heb je in Griekenland nog wel een flinke uitdaging. Overal zit kaas in en honing op, waardoor je regelmatig achterblijft met een blaadje sla. Niet droog, want ze kunnen er wel hun heerlijke extra vierge olijfolie op sprenkelen natuurlijk.

Voldoende groentjes in Griekenland
Voldoende groentjes in Griekenland

Een tafel overladen met bordjes

Maar goed, als vegetariër had ik het in Griekenland prima naar mijn zin. De Grieken eten graag vlees, maar begrijpen gelukkig ook dat groenten belangrijk zijn. En ze zijn natuurlijk heel erg trots op hun feta, die ze vaak in enorme blokken aan je presenteren. Ik hoef er maar een klein stukje van, maar dat is sowieso iets waar je even aan zal moeten wennen in Greece: de porties zijn gigantisch en het is geen goed diner geweest als de tafel niet overladen is met bordjes, kommetjes en vooral: eten.

Je kunt een lekkere Griekse salade eten als vegetariër, maar eigenlijk doe je jezelf dan tekort. Juist hier kun je lekker bourgondisch doen, want de Grieken weten heel goed hoe ze paddenstoelen moeten roosteren, spinazie horen te bakken en courgette op zijn lekkerst kunnen klaarmaken. Heerlijk. Ik heb echt grote vorken vol met alleen maar groene groenten naar binnen geschoven en ik werd daar zo blij van.

Feta: het is veel, maar zo lekker...
Feta: het is veel, maar zo lekker…

Geen Tripadvisor nodig

Het eten is ook in de meeste restaurants goed en vers, waardoor je echt niet op zoek hoeft naar lijstjes met het beste eten van Griekenland. Het is op zoveel plekken zo lekker, dat het eigenlijk zonde zou zijn om dan te veel aan Tripadvisor te gaan hangen. Bovendien krijgen de kleinere, minstens net zo lekkere tentjes dan minder klandizie, waardoor ze mogelijk moeten sluiten en dat zou natuurlijk zonde zijn. Aangezien als je vegetariër eigenlijk in elk restaurant in ieder geval wel keuze hebt, zou ik lekker op de bonnefooi gaan. Καλή όρεξη !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.