Best wel flex die Flixbus

Je kent ze vast en zeker wel, die groene touringcars, oranje pijlen en in witte letters; ‘Flixbus’. Ze rijden echter niet alleen in Nederland, maar zijn in veel meer landen te vinden. Hier in Holland heb ik er echter nog nooit gebruik van gemaakt, ik pak de trein wel, maar op een vorige trip in Frankrijk, hebben we er toch een ritje mee gemaakt.

Het concept van de Flixbus is dat je vrij cheap veel kilometers kan maken en dat doe je tussen grote steden. Zo kun je in Nederland bijvoorbeeld van Groningen naar Amsterdam bussen in zo’n 2,5 uur voor onder de €10. Voor extra’s zoals het meenemen van meerdere koffers of een fiets moet je wat extra’s betalen, maar als je alleen met een rugzakje reist is het vrij relaxed. Bij verschillende trajecten kun je ook kiezen voor wat voor plaats je wilt hebben in desbetreffende Flixbus.

Zo kun je een vaste plaats reserveren, bijvoorbeeld als je voorin de bus wilt zitten. Sommige bussen bieden ook de mogelijkheid om aan een tafeltje plaats te nemen, leuk als je met wat vrienden een kaartspel wilt spelen ofzo. Daarnaast zijn er ‘vrije plaatsen’ te koop, de goedkoopste van de drie. De opstapplaatsen zijn veelal bij grote stations te vinden en via de handige app kun je exact zien waar de je de bus kunt verwachten.

Van Marseille naar Nîmes voor €6,99

Bij onze gecombineerde trip tussen Marseille en Nîmes van een paar weken geleden hebben we gekozen om de Flixbus te pakken. Voor die trip van zo’n 125 kilometer en een kleine twee uur bussen betaalden we slechts €6,99 per persoon, cheap! We hadden gekozen voor vrije zitplaatsen, maar bleken op een verkeerde plaats te zitten. Dat zou te zien zijn aan groene stickers in de bus. Die zagen we pas toen we zaten en waren zo groot als een postzegel, nobody cares dus gassen maar!

Beenruimte was meer dan prima en er is WiFi aanwezig, maar een aflevering van je favoriete serie streamen op Netflix is er (uiteraard) niet bij. Daarnaast was er een stopcontact aanwezig, handig om de laptop of smartphone even bij te laden. Veel meer dan dat is er ook niet te vertellen over een Flixbus. Zorg ervoor dat je zelf wat te drinken en eten bij je hebt, want dat is niet verkrijgbaar in de bus. Lijkt me trouwens best een goede businesscase, want daar kunnen ze vast en zeker wat op verdienen.

Als ik weer eens door Nederland moet reizen, ga ik toch ook even checken of ik met de bus kan, prima en goedkoop!

Een gedachte over “Best wel flex die Flixbus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.