Die drang om een ‘verre vakantie’ te boeken…

We houden van reizen, logisch natuurlijk anders zou Reislist.nl niet bestaan. We hebben al veel gezien van de wereld, maar er is nog zoveel meer, verschillende weekendjes weg zijn geboekt, bij Laura zelfs nog een paar meer. We gaan regelmatig voor ons werk een nachtje naar het buitenland en toch… Toch is er altijd die drang dat het niet genoeg is, want een ‘verre vakantie’ boeken, dat kan toch ook nog.

Laura heeft dat nog een stukje meer dan ikzelf, want alhoewel er nog zo’n vijf á zes weekendjes weg staan naar het buitenland, is dat toch nog niet genoeg. Althans dat klinkt misschien wat negatief, maar zo bedoel ik het ook weer niet. Het is gewoon de drang om alvast wat te boeken en wat te hebben staan om naar uit te kijken. Als ik dan vraag of een weekendje weg niet goed genoeg is, is dat antwoord ook weer steevast nee, want daar genieten we natuurlijk ook van.

Zo hebben we na onze laatste trips naar Thailand en Tunesië eigen afgesproken dat we zouden gaan voor een mooie last-minute, misschien wel in Azië, maar in ieder geval ver weg. Nu de package deals van KLM er bijvoorbeeld zijn, zit Laura bij wijze van klaar op de eerste minuut om iets uit te zoeken en te boeken, terwijl ik het wel leuk vind om te kijken, maar minder urge heb om daadwerkelijk te boeken. Dat is soms weleens lastig, maar we kennen elkaar inmiddels, dus meestal gaat dat goed.

Natuurlijk vind ik het ook tof om alvast wat te boeken, zodat je vooruit kunt kijken, de Lonely Planet kunt bestellen en kunt gaan uitzoeken van wat je allemaal wilt doen maar toch. Ik vind het ook wel tof om gewoon een paar weekjes van te voren eens te gaan kijken wat er allemaal wordt aangeboden, voor welke prijs en dan de keuze te maken. Ik ben zelf ook een persoon die liever wacht op iets beters of voor een lagere prijs, terwijl Laura iets sneller beslist en iets meer go with the flow is. Dat heeft wat mij betreft beide zijn charme en het is juist wel leuk om elkaar wat tegengas te geven.

Of we binnenkort een verre reis gaan boeken voor bijvoorbeeld oktober of november, we will see…

2 gedachtes over “Die drang om een ‘verre vakantie’ te boeken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.