Mijn eerste duik in het Great Barrier Reef

Zeg je Australië dan zeg je ook vaak Great Barrier Reef. Dit prachtige stukje van de wereld kun je op allerlei manieren ontdekken. Met een boot, een catamaran of er overheen vliegen in een helikopter of vliegtuig. Daarnaast kun je er ook duiken en mijn eerste duik tot 10 meter diepte, die was daar tussen het kleurrijke koraal, de zeekomkommers en vissen.

Natuurlijk moesten we duiken toen we in dat prachtige land waren en de eerste keer dat dat werd aangeboden, zaten we een paar dagen op het water op zo’n ‘partyboat’. Niet helemaal m’n ding, maar die duik, daar had ik wel zin in. Je ging in kleine groepjes eerst wat oefenen bij de kust, waarbij de instructeur aangaf wat hij zou doen en wat je zelf moest doen. Op de een of andere manier verzaakte hij echter nogal, waardoor ik als een drijvend stuk zeewier door de oceaan zweefde. Volgens hem was ik dus niet capabel om verder te gaan met die duik, dus ik mocht weer heerlijk naar de boot, weird.

De volgende dag konden we ook nog een duik doen, maar dat vond ik gezien de vorige dag wel prima. Met zo’n persoon de diepte in, nee hoor. Een week of wat later boekten we een losse boottocht over de Great Barrier Reef, waarbij we sowieso wat snorkelmomenten zouden hebben. Mocht je echter zin hebben in een dieper avontuur, dan was het ook mogelijk om een duik te maken. Nieuwe instructeur, nieuwe kansen, nieuwe omgeving, let’s go for it.

De instructies gingen allemaal prima, klaren was geen probleem en ook oefenen met lucht toelaten of juist weg laten lopen gingen allemaal goed. Het was juist nog een stuk chiller, want we kregen een soort privésessie samen met een vriend van me. Na geoefend te hebben was het tijd voor ‘de’ duik, waarbij we tot maximaal 10 meter diep konden duiken. Het was adembenemend mooi, iets wat je normaal alleen op foto’s of films ziet.

Tientallen soorten vissen in allerlei groottes en kleuren die om je heen zwermen, maar ook prachtige soorten koraal, meebewegend met de stromen van de oceaan. De duik was relaxed en rustig, we werden goed in de gaten gehouden en hadden genoeg tijd om zelf alles te fotograferen en filmen. Al met al was het een perfecte eerste ervaring, zo’n duik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.