De lekkerste koekjes van Hamamet vind je hier

Tijdens onze vakantie in Tunesië hebben we nog een paar dagen all inclusive gehangen in Hamamet. Niet omdat we enorme all inclusive-beesten zijn. We hadden het allebei zelfs nog nooit ervaren, maar omdat het precies een paar dagen waren wat wat mij betreft ideaal was om het eens uit te proberen. Over die ervaring zal ik nog een ander blog schrijven, ik wil het nu hebben over koekjes. Om precies te zijn de koekjes van Patisserie Canari.

Patisserie Canari valt meteen op als je in de kleine straatjes van Hamamet loopt. Het zit dan wel in een zijstraatje (Avenue Ali Belhouane), dankzij de gele kleur en de ietwat luxe uitstraling word je naar binnen getrokken. En het feit dat je meteen al een toonbank tegemoet straalt die vol ligt met heerlijke koekjes en ander lekkers, helpt daar zeker bij.

Tunesië: land van koekjes

Tunesië is echt een land van koekjes. Op elk buffet waar je komt, of het nou avond is of ochtend, je kunt altijd koekjes krijgen. Sommige koekjes lijken een klein beetje op baklava, met veel kleverigheid en sesamsmaak, maar het gros van de koekjes bestaat uit zandkoekjes. Ze komen in allerlei soorten en maten, maar ze smaken nagenoeg allemaal wel ongeveer hetzelfde. Mijn favoriet is de spritsachtige koek gedoopt in chocolade.

Waar de koekjes bij de meeste buffetten een beetje homogene massa zijn, kun je bij de patisserie terecht voor koekjes met iets meer uitgesproken smaken. Alsnog is het niet een explosie in je mond, maar de kwaliteit is een stuk beter en de koekjes zijn voorzien van een goed dikke laag chocolade, als je daarvoor kiest. Koekjes zijn weliswaar een luxeproduct, zeker in hoe ze eruit zien; ze zijn niet per se heel erg duur. Voor een paar euro heb je al een goede doos vol. Er is enorm veel keuze en je wordt goed geholpen.

Patisserie Canari

Als ik alleen al kijk naar de foto van die koekjes dan loopt het water me alweer in de mond. Ik geloof ook niet dat Colin zoveel koekjes heeft kunnen eten, want ik was hem waarschijnlijk telkens voor. In tegenstelling tot Nederlandse koekjes waren de meeste koekjes in Tunesië lekker zacht, wat een heel prettig mondgevoel is. Soms kun je na al dat zand wel een flesje water gebruiken, maar het is stiekem gewoon heel erg lekker om zo’n mond vol zand te hebben. Zoet zand, met hier en daar een stukje chocolade ertussen. Heerlijk. Ik mis het!

Canari-geel ;)
Canari-geel 😉

Een gedachte over “De lekkerste koekjes van Hamamet vind je hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.