Ontmoet-platform van Kras: je medereizigers leren kennen voor vertrek

Afgelopen maand zijn Laura en ik naar Tunesië geweest met een groepsreis van reisorganisatie Kras. Inmiddels zijn er al verschillende blogs over deze reis verschenen en die check je natuurlijk hier op Reislist. Vanwege (logische) privacyregels is het niet meer mogelijk om een lijst met namen van deelnemers te krijgen voor vertrek, zoals vroeger. In plaats daarvan heeft Kras al even geleden het online-platform ‘Ontmoet’ gestart.

Dat platform werd zo’n anderhalf jaar geleden gestart en Kras omschrijft dit zelf als: “Op het nieuwe platform Ontmoet kunnen reisgenoten van een groepsreis elkaar ‘ontmoeten’. Zo kun je handige tips delen, van gedachten wisselen over de reis en, niet onbelangrijk, samen genieten van de voorpret. Ontmoet is eigenlijk het beginpunt van je reis.”

Oftewel een vergaarbak van informatie, tips en mensen die zichzelf voorstellen. Althans dat zou je denken, maar bij onze trip viel dat behoorlijk tegen. Laura plaatste een bericht en ik een paar dagen later, wat zo’n twee weken voordat de trip begon was. Daarna postte er nog één medereiziger een berichtje en dat was het. Dat ligt natuurlijk ook aan het reisgezelschap met wie je gaat, hun interesse in het pre-ontmoeten van medereizigers of hun technische kennis en dergelijke, maar toch.

Je kunt er trouwens alleen tekst delen, geen foto’s of filmpjes en dergelijke en inloggen doe je met je account, zodat het nog enigszins achter een wall staat. Toch vond ik deze ontmoetingsplaats te summier, want een foto’tje kunnen sturen of een privébericht naar iemand willen zenden had me een leuke optie geleken. Ook is het zonde dat de digitale ontmoetingplaats niet meer te checken is als de reis voorbij is. Jammer wel, want zo kun je ook nooit meer met iemand in contact komen als je toch vergeten bent om een mailadres of telefoonnummer te vragen.

Ook had ik best wat algemene groepsfoto’s van de reis willen delen met de mensen die interesse hadden, maar ook dat is niet meer mogelijk. Al met al is mijn eerste ervaring met ‘Ontmoet’ niet heel positief geweest, maar dat kan verschillende factoren hebben. Op het wereldwijde web zie ik ook genoeg mensen die van te voren al lekker aan het babbelen waren en dergelijke of wat info uitwisselden voordat de reis begon. Volgende keer zal ik ook wel weer een berichtje plaatsen, mits we dan met deze organisatie de wereld gaan ontdekken…

Een gedachte over “Ontmoet-platform van Kras: je medereizigers leren kennen voor vertrek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.