Zonsopkomst om 04.30, die check je op Magnetic Island

Magnetic Island is Australië is een magisch eilandje voor de kust van dit prachtige continent. Tijdens mijn rondreis in 2016 hebben we ook daar een paar nachten geslapen en onder andere een deel van de Forts Walk gelopen. Wat ook erg leuk was om een keer mee te maken is de zonsopkomst, vanachter een eilandje enkele kilometers in de zee.

We sliepen in een prima hutje van Base Backpackers Magnetic Island met vier stapelbedden en we troffen daar een Nederlandse die ook lekker aan het reizen was. Het was een prima onderkomen, met centrale douches en toiletten, je kon er prima eten en ook de drankjes waren er heerlijk, proost. Eigenlijk wilde je gewoon niet slapen, zo mooi was het daar, de sfeer was relaxed, de mensen waren chill en de natuur was prachtig. Je hoorde de golven aan land komen, de wind door de palmbomen waaien en allerlei beesten ritselen en fluiten.

Welkomstdrankjes op Magnetic Island
Welkomstdrankje op Magnetic Island

Natuurlijk moest er geslapen worden, prima natuurlijk, maar op één van de avondjes daar besloten we om met zijn vieren eens gek te doen en de wekker te zetten, midden in de nacht. Het was een uurtje of vier ofzo, even relaxed aan wakker worden, slippertjes en t-shirt aan en naar het strand. We hadden namelijk gehoord dat de zonsopkomst een magische was vanaf dat stukje strand en dat wilden we dan ook zelf wel zien.

G'mornin
G’mornin

De EXIF-informatie van m’n gemaakte foto’s laat zien dat de eerste foto om 04.35 werd gemaakt, waarbij de hemel al verlicht was door de zon. Die magische planeet zagen we echter nog niet, want het zicht erop werd ons half onthouden door een eiland wat enkele kilometers verderop in het water lag; magisch. In een tijdsbestek van een half uurtje hebben we een prachtige zonsopkomst mee mogen maken op Magnetic Island. Vervolgens zijn we nog twee uurtjes naar bed gegaan en daarna hebben we ons opgemaakt om het eiland verder te verkennen zoals ik eerder al schreef.

There's the sun
There’s the sun

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.