Tunesië lijkt wel op Azië qua prijzen

We zijn alweer even terug van onze rondreis in Tunesië en er zijn al verschillende blogs over dat prachtige land verschenen op Reislist. Ook zullen er uiteraard nog wat verschijnen in de toekomst, zowel van mijn als van Laura’s hand. Men zegt altijd dat het leven in Azië zo goedkoop is dat je er een maand kunt rondkomen met €100 en dat is waar. Dat kan echter ook dichter bij huis, want ook in het Noordelijk deel van Afrika krijg je veel waar voor je geld.

Ik kan niks zeggen over overnachtingen en de prijzen daarvan in Tunesië vs Azië, want bij de eerstgenoemde was alles tot in de puntjes geregeld door het boeken van een pakketreis. Wel hebben we in genoeg luxueuze hotels geslapen die omgerekend een paar tientjes kosten, een prijs waarvoor je in Nederland nog moeite hebt om een Airbnb-kamertje te vinden van 6 vierkante meter. Slapen voor een paar euro in een boomhutje zoals in Azië, nee dat heb ik niet gespot.

Wat echt relatief goedkoop te noemen is zijn dingen zoals benzine, wat zo’n 70 cent per liter kost en dat is natuurlijk ‘niks’ voor ons Nederlanders. Ook het eten en drinken zijn ten opzichte van Nederlandse prijzen echt goedkoop te noemen. Zo kost een blikje cola in een toeristisch winkeltje slechts 40 cent, kost een fles water 1 dinar (zo’n 33 cent) en kun je voor 20 dinar met twee tassen vol chips, koekjes en drinken de supermarkt uitlopen.

Niet alleen bij zulke tentjes is alles goedkoop te noemen, maar ook in de meer toeristische gebieden. Zo heb je al een leuke magneet voor 1 dinar, kun je heerlijke verse nougat kopen voor een euro in elke medina en lunch je met een dubbele hamburger met friet voor omgerekend nog geen €3,50. Bij vaste prijzen kun je niet onderhandelen, maar in medina’s of als er geen vaste prijzen worden genoemd, kun je natuurlijk ook nog afdingen,iets wat daar prima gaat.

Een leuke verwelkoming natuurlijk, want ruim anderhalve week vakantie vieren en geen honderden euro’s hoeven pinnen is natuurlijk altijd goed. Al met al hoef je dus niet de halve wereld te doorkruisen om vervolgens als een koning te rijk te kunnen leven! Mi gusta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.