Bijzonder overnachten in Wenen in het 25hours Hotel Vienna MuseumsQuartier

Zoek je een grappig hotel in Wenen die het net even anders aanpakt dan de rest, dan raad ik je het 25hours Hotel Vienna MuseumQuartier aan. Dit hotel ligt niet alleen op een steenworp afstand van diverse geweldige musea en het centrum van Wenen, het heeft ook nog eens bijzondere kamers.

Voor je helemaal enthousiast wordt omdat je hoopt op complete themakamers: dat valt op zich ook wel weer mee. Het hotel heeft voornamelijk circuskamers die vooral een bijzondere schildering bij het bed hebben, grappige lampen en verder niet per se heel veel aan het thema doen. Dat vond ik ergens wel jammer, want op de plaatjes hing er een spreekstalmeestershoed en jas, wat natuurlijk hilarisch zou zijn voor een foto, maar desondanks is het toch een aanrader om in het 25hours-hotel te verblijven.

Come as you are bij 25hours in Wenen
Come as you are bij 25hours in Wenen

Sfeervol en toch modern

Ik vond de kamer namelijk wel heel erg sfeervol en toch van alle moderne gemakken voorzien. Sowieso is het 25hours-hotel een geweldig hotel om binnen te stappen. Als je aan komt lopen dan zie je al 25hours-come as you are staan op het dak, waar je ook een geweldig restaurant schijnt te hebben. Dat was echter allemaal volgeboekt toen wij arriveerden, dus daar hebben we geen gebruik van gemaakt. Zelfs een drankje doen was niet mogelijk, dus zorg dat je je plekje hier van tevoren boekt.

Maar goed, als je aankomt dan kun je gemakkelijk inchecken bij de desk. Het is ook mogelijk om fietsen te huren, maar dat moet je ook al van tevoren doorgeven en ik vond ze vrij prijzig. Bovendien is Wenen geweldig bereisbaar via het openbaar vervoer, want er zijn overal trams en metro’s die je oost west noord zuid brengen, waar je ook maar wilt zijn in de stad. Er staan wat kunstzinnige dingen in de lobby en er is een winkeltje met allerlei hipsterdingen. Want ja, het moet toch even gezegd worden: het 25hours Hotel Vienna MuseumsQuartier is wel nogal hipster.

De badkamer is erg ruim
De badkamer is ruim
En de douche is heerlijk
En de douche is heerlijk

Come as you are

Er staat wel ‘come as you are’ op de buitenkant, de klandizie bestaat toch voornamelijk uit jonge hippe mensen. Dat is prima, en iedereen is ook hartstikke vriendelijk, maar als je je daarbij niet op je gemak voelt, dan is dit hotel misschien niet de beste keuze. Ik heb er enorm van genoten, want ik vond de kamer alleen al het vrij hoge prijskaartje van 142 euro (inclusief ontbijt) meer dan waard. De gezellige schildering, de grappige lampen en de mooie badkamer met een geinig raampje dat je ook af kon sluiten met een houten paneel: het zag er superleuk uit.

De badproducten staan vol met leuke teksten en op je bed ligt een olifantenknuffel waar je voor kunt zorgen tijdens je verblijf. Er hangt een prima televisie in de kamer en de moderne, kunstzinnige uitstraling voelt heel luxueus aan. Het bed is ook geweldig, zo zacht en heerlijk: je slaapt er goed! En je wordt er ook heerlijk wakker, want het ontbijt beneden naast de lobby is geweldig. Ik denk dat we zelden zo’n topontbijt hebben gegeten in een hotel. Er is zalm, supercereals en koks zorgen ervoor dat alles vers en heerlijk is. Er zijn sapjes, thee, dingen met chocolade: echt geweldig.

Hier doe je het vooral om: de sfeervolle circuskamers
Hier doe je het vooral om: de sfeervolle circuskamers (met oppasolifant 😉 )

En ja, stap je naar buiten dan kun je meteen even naar het supertoffe natuurhistorisch museum gaan, of naar café Mozart voor een echt Weense apfelstrudel natuurlijk. Beiden zijn helemaal niet ver lopen vanaf dit verrassende hotel, dus je kunt je direct onderdompelen in alles wat deze fantastische, oude stad te bieden heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.