Netflix kijken in het buitenland, fijn maar eigenaardig

Een televisie-aansluiting hebben we thuis niet. We hebben wel toegang tot Ziggo Go, Videoland, RTL XL en Film 1. Ook dat gebruiken we eigenlijk zelden, want Laura en ik zijn fervente Netflixgebruikers. Op reis is het ook weleens prettig om jezelf even terug te kunnen trekken met een aflevering van je favoriete serie of om samen natuurlijk een filmpje te kijken. Omdat het internet (gelukkig) niet altijd even fijn is, is de downloadmogelijkheid bij Netflix erg welkom.

Een dienst zoals Videoland biedt ook zo’n downloadmogelijkheid en dat is top, want zo kun je zonder een (mobiele) internetverbinding te moeten hebben lekker wat kijken. Handig voor in het vliegtuig, op het vliegveld, in een trein of even heerlijk teruggetrokken in je kamer, de shishalounge van het hotel of bijvoorbeeld op het strand of bij het zwembad. Downloaden is echter niet mogelijk bij elke film of aflevering van een serie, wat te maken heeft met de verschillende restricties van de diensten. Van tevoren even thuis downloaden dus!

Daarnaast zijn er ook wat eigenaardigheden te ontdekken bij Netflix (en misschien ook wel andere diensten), wat regiogebonden is. Zo kan het zijn dat een bepaalde gedownloade film of aflevering van je favoriete serie niet te kijken is in het buitenland, terwijl je deze wel op je smartphone of tablet hebt staan. Netflix geeft dan bijvoorbeeld ‘niet beschikbaar’ aan en dat is toch wat gek. Als dat het geval is zet dan je mobiele internetverbinding even uit, of WiFi als je verbonden was met een netwerk daar. Kwestie van Netflix even afsluiten en weer openen en hop, je film of aflevering is weer te kijken. Gek toch?

Aanbod is anders in het buitenland

Ook het aanbod kan verschillen per dienst. Zo is het mogelijk dat een film of serie in Nederland wel beschikbaar was, maar in het land waar je dan aanwezig bent niet. Zo waren we een tijd geleden in Tunesie, terwijl ik las dat seizoen 6 van The 100 beschikbaar was in Nederland. Een afleveringetje kijken, daar had ik wel zin in, maar gelukt is dat niet. Ik kon namelijk alleen de eerste vier seizoenen kijken. Ook dat is natuurlijk wat gek en jammer, maar heeft weer te maken met allerlei contracten.

Het kan natuurlijk ook andersom het geval zijn, waardoor je iets al kunt zien in het buitenland, wat in Nederland nog niet beschikbaar is. Dat kun je checken via de vele websites die bijhouden wat er beschikbaar is op streamingdiensten. Zo ver ga ik  niet, want ik ben ook gewoon heerlijk op vakantie natuurlijk. Binnenkort zal ik wat schrijven over de Chromecast van Google, een handige gadget om op een groter scherm jouw favoriete film of serie te kijken, mits je een goede internetverbinding hebt natuurlijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.