Gewéldig uitzicht in Zurich: het Hilton Zurich Airport hotel

Laatst was ik voor werk eventjes in Zurich. We gingen iets eten in het Hilton Zurich Airport hotel en dat was een aangename verrassing. Op meerdere fronten dan alleen het eten trouwens, of misschien zelfs: niet zozeer op het eten, maar wel alles eromheen.

Het Hilton is niet per se heel indrukwekkend als je aan komt rijden. Ik was meer onder de indruk van de grappige rode plastic Zwitserse koe die bij de slagboom stond dan door het gebouw zelf. Maar, eenmaal binnen moest ik daar toch even van terugkomen. Hoe de hotelkamers zijn, dat weet ik niet, maar het restaurant biedt een heel indrukwekkend uitzicht.

Je zou bijna Edelweiss gaan zingen, ware het niet dat dit Zwitserland is
Je zou bijna Edelweiss gaan zingen, ware het niet dat dit Zwitserland is

Het jogging field is een bezoekje waard

Laat ik even specifieker zijn: ik was echt heel kort in Zurich, waardoor ik alleen tijd had om daar te eten, naar een bijeenkomst te gaan en vijf minuten van het Zwitserse landschap te genieten. Dat kon namelijk gelukkig naast het Hilton. Er is daar een “jogging field”, wat eigenlijk gewoon een soort open veld is, zoals in de Sound of Music (jaja, ik weet dat dat in Oostenrijk was 😉 ). Gras, bloemetjes en dan hier en daar een geweldige berg in de verte.

Ik was echt even vergeten hoe prachtig Zwitserland is. Ik ben er een keer op fietsvakantie geweest (die ‘traumatische’ met mijn ouders door de bergen toen ik 12/13 jaar oud was, die was niet zo’n succes), maar ook een keer op wintersport. Echter ben je dan zo tussen de bergen, dat je niet doorhebt dat Zwitserland uit allerlei steden en dorpen bestaat die worden omringd door prachtige bergtoppen die net op de horizon te zien zijn.

Hoewel het uitzicht vanuit het beneden-restaurant in het Hilton verder niet per se mega-Sound of Music-achtig is, is het alsnog prachtig. Wat helpt zijn de enorme ramen die tot de grond reiken, waardoor je een optimaal panorama krijgt. Het is moeilijk om dicht bij het raam foto’s te maken zonder weerspiegeling, vandaar dat ik een foto van iets verder af plaats:

Zelfs als het bewolkt is, dan is het uitzicht indrukwekkend
Zelfs als het bewolkt is, dan is het uitzicht indrukwekkend

Zeer geschikt voor vleeseters

Het eten in het restaurant smaakte vooral mijn tafelgenoten erg goed: vlees, rosti, hamburgers, flammkuchen: er is een heleboel Zwitsers comfort food. Voor vegetariërs zijn de opties iets minder. Er is een flammkuchen met groenten, maar verder heb je een mini-kommetje zeer tomaterige tomatensoep zonder al te veel speciaals (behalve een paar croutons) en is er een avocado-caesarsalade te bestellen, die er erg smakelijk uitziet en ook lekker is, maar wel enorm drijft in dressing waardoor de smaken van al het fijne groen een beetje wegebben.

Ik ben dol op avocado, maar ik wil het wel goed proeven
Ik ben dol op avocado, maar ik wil het wel goed proeven

Je krijgt overigens vooral als vleeseter waar voor je geld. Vooral de hamburger is nogal een joekel, en die kun je zowel voor lunch als diner bestellen. Ook is de service erg goed. Er wordt constant alles gedaan om het naar je zin te maken en het personeel is zeer professioneel. Dat zie je aan hoe ze lopen, hoe ze met elkaar communiceren, hoe ze je in de gaten houden zonder te bemoeierig te zijn en aan hun humor. Ik vond het een zeer prettige ervaring, ondanks dat het eten misschien niet zo topnotch was voor vegetariërs. Dat uitzicht maakte natuurlijk ook een hoop goed!

Er staan diverse mooie struiken om het Hilton met roze bloemetjes
Er staan diverse mooie struiken om het Hilton met roze bloemetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.