Leuk tentje voor een taartje: Queen of Tarts in Dublin

Dublin is een geweldige stad om bijvoorbeeld met een vrijgezellenfeest, met je moeder of met je beste vrienden heen te gaan. Er is ontzettend veel te doen op het gebied van feesten, je kunt mooie tours doen naar de hogere gebieden in de nabijheid van Dublin en anders is een mooie wandeling door deze stad ook zo gemaakt. En als je dat laatste doet (of dat eerste en je hebt lekkere trek na zoveel alcohol), dan moet je zeker een pitstop maken bij Queen of Tarts.

Zelden heb ik zo’n charmant koffiehuisje gezien. Het ziet er van de buitenkant al snoeperig uit met zijn rode gevel, maar eenmaal binnen is het helemaal alsof je in het huisje van een grootmoeder uit een sprookje bent gestapt. Een grootmoeder die excellente bakvaardigheden heeft, want je komt natuurlijk niet alleen bij Queen of Tarts voor een bak koffie. Je komt er voor de perfect gebakken, zoete lekkernijen.

Queen of Tarts is zo klein: je loopt er zo voorbij
Queen of Tarts is zo klein: je loopt er zo voorbij

Queen of Chocolate Fudge Cake

We waren met zijn drieën daar en hoewel ik eigenlijk wilde gaan voor de Queen of Chocolate Fudge Cake, raadde onze serveester me de Decadent Chocolate Pecan Tart aan. Nou, het is dat mijn buikje op dat moment geen Queen of Chocolate Fudge Cake meer aan kon, want die chocoladepecannotentaart was zo lekker, dat ik graag wilde proeven of die andere optie ook zo hemels was. Colin had, als ik het me goed herinner, een carrotcake en onze vriend was gegaan voor cheesecake.

Gezellig toch?
Gezellig toch?

Hoewel we extreem uitgebreid hadden ontbeten, ja dat was DIE dag mensen, slechts een paar uur na elkaar, konden we bij onze pauze nadat we lang met zware rugzakken hadden gelopen gewoon niet alleen een kop thee nemen (hoewel die trouwens wel werd geserveerd in enorm koddig servies). Die taarten bij de toonbank staren je enorm aan, en anders doen de koek-achtige zoetigheden op de counter wel hun best om je overstag te laten gaan.

Dit servies is toch fantastisch?
Dit servies is toch fantastisch?

Niet zo gek duur

Bovendien vallen de prijzen ook wel mee. Het is natuurlijk geen Multivlaai, maar je kunt er voor een paar euro al genieten van een verrukkelijke taartpunt. Er is heel veel keuze, dus je hoeft niet per se iets zwaars als chocoladetaart of cheesecake te nemen. De carrotcake was redelijk light and fluffy, zoals de Engelse taal dat zo mooi kan omschrijven. Bovendien word je, ondanks dat het een ieniemienie tentje is, niet weggekeken als je er een tijd zit. Het voelt bijna als een afternoon tea, gezien de aankleding, de heerlijkheden en het de schattigheid ervan.

Er is niet veel ruimte, dus wees er op tijd bij!
Er is niet veel ruimte, dus wees er op tijd bij!

Dus met wie je ook maar naar Dublin gaat, zorg dat je die persoon op de een of andere manier Queen of Tarts binnenkrijgt. Diegene zal zich geheid laten overhalen door de zoete geuren. Bovendien zit Queen of Tarts ook op een prima locatie, waarbij je meteen wat mooie foto’s kunt maken van gebouwen eromheen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik, als ik weer terug ben in Dublin, zeker een bezoekje breng aan de Queen of Hearts, euh, Tarts. Of heb jij de foto’s bij dit artikel nog niet goed bekeken? Yum!

De chocoladepecannotentaart in al zijn glorie...
De chocoladepecannotentaart in al zijn glorie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.