De aantrekkelijkheid van wereldstad Chicago

Ruim tien jaar geleden heb ik een prachtige reis gemaakt van New York naar San Francisco. In die wekenlange reis kwamen we langs de grootste steden, sliepen we in de gekste buurten en hebben we heel veel meegemaakt. Eén van de steden die ik erg aantrekkelijk vond qua architectuur, relaxedheid en een goed gevoel was Chigago, lees je met me mee?

Tijdens onze rondreis deden we dus vele steden aan en Chigago wil ik nog wel een keer bezoeken. Natuurlijk heb je daar genoeg achterbuurten, maar die hebben we toen niet gezien en ik heb me daar dan ook prima vermaakt. Het openbaar vervoer is daar meer dan prima geregeld, er is genoeg te doen, de zon scheen volop en er lopen enkele brede rivieren door de stad, wat tof is om te zien tussen alle wolkenkrabbers en grootheid van de stad.

Chigago
Chigago

Openbaar vervoer is subliem
Chigago is wat mij betreft een prima stad om te ontdekken met het openbaar vervoer. Er rijden metro’s en trams en dat allemaal via een makkelijk te volgen systeem. Je kunt een kaartje aanschaffen per rit, maar ook kiezen om bijvoorbeeld een dagkaart of een kaartje dat meerdere dagen geldig is te kiezen. Wat een leuk gegeven is, is dat je hier ook de ‘bekende metro’s boven de weg’ ziet rijden, veelal te zien in Amerikaanse films. Hiermee bedoel ik dat je gewoon auto’s ziet rijden zoals je gewend bent en enkele meters daarboven rijden dan vele metro’s.

Board here
Board here

Echte hotspots van Chigago durf ik niet meer te noemen nu, aangezien de stad vast en zeker grootse veranderingen heeft ondergaan. Waar je natuurlijk nog wel even een bezoekje moet gaan brengen is Navy Pier. Die pier is zo’n kilometer lang en biedt inmiddels veel eettentjes en entertainment. Je kunt er zowel overdag prima vertoeven, evenals in de avond. Je vind er allerlei restaurants en winkels, maar ook verschillende parken en zelfs een strand, waar ik helaas niet geweest ben.

Navy Pier in Chigago
Navy Pier in Chigago

Veel water en kunst in de stad
Chigago ligt naast Lake Michigan en ook in de stad zelf is er meer dan genoeg water te vinden. Er zijn enkele grote rivieren die de stad in verschillende delen scheiden en ik vond dat best impressive om te zien. Je kunt allerlei tochten boeken om de stad vanaf het water te zien, maar dat heb ik niet gedaan. Lekker door de stad slenteren en wat foto’s maken, Star Bucks bezoeken (die waren nagenoeg niet te vinden hier toen, dus het was nog speciaal) en lekker genieten.

Chigago is een stad vol water
Chigago is eens stad vol water

We hebben ‘Cloud Gate’ ook bezocht, een prachtig kunstwerk van Sir Anish Kapoor dat als bijnaam ook ‘The Bean’ heeft, omdat het wat op een grote boon lijkt. Het bestaat uit meer dan 150 platen stainless steel, die aan elkaar gelast zijn en daarna zijn gepolijst, zodat je geen enkele naad meer ziet. Het is 20x13x10 meter en weegt zo’n 110.000 kilogram, impressive. Je kunt er zelfs onderdoor lopen, want daar is een poort van zo’n 3,5 meter te zien, prachtig voor de foto’s!

Cloud Gate-spiegelboon
Cloud Gate-spiegelboon

Als je ooit een reis gaat maken, waarbij je deze prachtige stad ook aan kunt doen, dan weet je wat ik ga zeggen: doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.