Perfecte locatie: het Novotel Paris Centre Tour Eiffel

Het is altijd moeilijk kiezen als je een stedentrip doet: ga je in een hotel slapen of in een AirBnB? Ga je voor een hotel middenin het centrum, of kies je toch voor een kleine afstand? Hoewel de meeste Hollanders dan toch al gauw gaan voor iets buiten het centrum (we wandelen graag, ik doe het ook hoor), loont het soms toch de moeite om meer in het centrum te gaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan een stad als Londen, maar Parijs is ook een typische stad om lekker in het centrum te willen zitten.

Je kunt lekker naar buiten turen terwijl je op je luie stoel hangt
Je kunt lekker naar buiten turen terwijl je op je luie stoel hangt

Novotel Paris Centre Tour Eiffel

Ik heb recentelijk geslapen in het Novotel Paris Centre Tour Eiffel. Het is nogal een mond vol, maar er zijn meerdere Novotels in de Franse hoofdstad. Bovendien mag dit hotel zich met trots Tour Eiffel noemen: de beroemde toren is op een steenworp afstand en is te zien als je komt aanrijden. Het hotel ligt ook praktisch aan de Seine, waardoor je best een mooi uitzicht hebt.

Dat uitzicht hangt ook wel af van de verdieping waarop je je bevindt. Als ik het me goed herinner zat ik op de 17e, terwijl er nog wel een stuk of tien verdiepingen zijn. Die kamers hoger in het gebouw zijn ook ongetwijfeld wat duurder. En het is al niet goedkoop: je legt al gauw 200 euro per nacht neer om zo dicht bij de Eiffeltoren te slapen.

Prima bedden
Prima bedden

Geweldige locatie

Het is een fiks bedrag, maar daarvoor heb je wel een geweldige locatie en fijne kamers. Ze zijn voorzien van een bad, een heerlijk bed, bijzondere ramen die groot genoeg zijn om volop te genieten van het mooie uitzicht en het ontbijt is fantastisch. Het is best moeilijk om te kiezen wat je wil eten: er zijn chocoladebroodjes, eieren, nutella, wafels en ga zo maar door. Je moet zin hebben in koolhydraten, want qua yoghurt of fruit is het aanbod wat minder fantastisch.

Maar goed, je bent in Frankrijk, dus ga er lekker voor. Het hotel is erg leuk voor een nachtje, zodat je romantisch met je lief langs de Eiffeltoren kunt wandelen en verder het centrum kunt verkennen, terwijl je bijvoorbeeld de andere dagen iets verder uit het centrum zit, wat iets beter betaalbaar is. Wat ik wel jammer vind, dat is dat het hotel zelf weinig persoonlijkheid heeft. Het gebouw is bijzonder, maar wat kill en het heeft geen producten met grappige leuzen. De kamers lijken ook allemaal erg op elkaar en zijn niet per se heel noemenswaardig: je zit hier echt voor de locatie.

Je kunt wel lekker thee of koffie maken
Je kunt wel lekker thee of koffie maken

Boetiek of zaken?

Wil je dus echt romantisch Parijs doen, dan raad ik je aan voor een boetiekhotel te gaan, want het Novotel is overduidelijk een hotel voor zakenmensen en niet zozeer voor toeristen. Wel kun je er vanuit gaan dat je een goede ervaring hebt en dat je binnen mum van tijd bij die zo bepalende Eiffeltoren staat. Heb je niet per se behoefte aan een hotel met veel persoonlijkheid, maar wil je bijvoorbeeld meerdere kamers boeken voor een congres of zaken, dan is dit zeker weten een aanrader.

Dit is duidelijk vooral een hotel om te werken
Dit is duidelijk vooral een hotel om te werken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.